האתר הלא רשמי של כפר האמנים עין הוד Ein Hod Artists Village Casual Site
שלום רב -
לאחרונה יצא לי ללוות את החברים והתושבים שנפגעו בשריפה במסגרת הטיפול בענייני הבטוח והתביעות.
מתוך מפגשים אלו, התחוור לי שלמרות ההתגייסות הכללית לעזרתם, רבים מהם חשים בלבול, תסכול וחוסר אונים על כך שאין יד מכוונת בהנהלת הכפר ואין תשובות
לשאלות שנשאלות.
התחושה הכללית היא של בלגן, אין כתובת ברורה ואין מי שדואג להעביר להם אינפורמציה.
ברור, יש עומס רב ודרושים יותר אנשים להניע את כל הדורש טיפול.
הצעות ונסיונות להציע עזרה נתקלו במשיכת כתף וחוסר תגובה...
תוך נסיונות שלי ושל חברי כפר אחרים, להידבר עם חברי הועד ולנסות ולקבל תשובות ברורות, התברר , מדבריהם של שלושה מהם , כי אין משתפים אותם בהרבה מההחלטות ולעיתים אף אינם מיודעים גם לאחר שהתקבלה החלטה ("נוהל החלטות" זה נמשך זמן רב גם לפני השריפה...)
אולי קל יותר לנהל לבד או בצמד , אבל חמשת האנשים שנבחרים לועד המנהל, אינם אמורים לאפשר דווקא קלות בהחלטות, אלא ליצור מנגנון מאוזן, מגוון דעות ושיקול דעת רב ככל האפשר.
למרות שאני בטוחה שה"ועד" על אחד או שני חבריו, עושה הרבה וכמיטב יכולתו לטפל בבעיות הרבות שנוצרו עקב השריפה, - הם מחוייבים וכך גם אנחנו,
לשמור על מינהל תקין , כי זה המנגנון שאמור לשמור עלינו - ועל אחת כמה וכמה בזמן כזה כאשר ישנם עניינים כבדי משקל על הפרק.
המנדט שניתן בבחירות לועד, ניתן לחמישה אנשים כקבוצה ולא לאחד או שניים לפעול כראות עיניהם.
...
הפרוייקטים של השנתיים האחרונות בכפר שכנעו אותי שכדאי להיות מעודכן – לפני שנקבעים דברים שלא ניתן לשנותם...
עבר חודש מאז השריפה - וחוץ משמועות לא ידוע מה באמת קורה...
הגיע הזמן לאפשר "שקיפות" (זו הייתה ההבטחה שניתנה על יד יו"ר הועד בתחילת הקדנציה) בכל מה שנוגע להבטחות הממשלה , החלטות, הצלחות, כשלונות וכל מה שעל הפרק.
עובדות עדיפות על שמועות...והיום עדיף על מחר... (למרות שאנחנו כבר באיחור רב...)
הכפר הוא של כולנו - האחריות היא של כולנו – לפחות כך אני מרגישה…
אלי
תגיות:
לחברי האגודה שלום,
הנדון : ועדת קלפי לניהול בחירות לועד האגודה וועדת ביקורת
בהתאם לתוצאות הבחירות באסיפה כללית מיום 3.1.11 נבחרו החברים הבאים לשמש כועדת קלפי לניהול וקיום הבחירות בהתאם להוראות ונהלי רשם האגודות השיתופיות :
נדב בלוך
סו נצ'ין
סיגל קריגל
הודעות ועד :
בית התרבות הועמד לרשות זיוה קיינר לתקופה הקרובה,
לצורך התארגנות מחדש, עד לחזרה לשגרת יצירה בסטודיו.
חדר הפסנתר באמפי הועמד לרשות זאב ונעמי ורכובסקי,
לאחסון אוסף הספרים, וחזרה לפעילות.
ביום 19 בינואר, לקראת טו בשבט, תבצע החברה לפיתוח קיסריה
ב ה ת נ ד ב ו ת עבודות גינון ושתילה, במקומות הבאים :
- גן מדי ינקו
- גן הגלריה
- משטח פסל הזוגות של בני לוי
ב ב ר כ ה,
ועד האגודה
ולכל המקומות הציבוריים האחרים בכפר ידאגו האחרים
9 בינואר 2011
הודעה לחברי האגודה בדבר בחירות למוסדות האגודה מס. 1/01
באסיפה כללית האחרונה, שנערכה ביום 3.1.11 , נבחרה ועדת קלפי/בחירות.
כועדת קלפי נבחרו : סיגל קריגל, סו נצ'ין, נדב בלוך.
הבחירות לועד האגודה ולועדת הביקורת תתקיימנה ביום שישי 21 בינואר 2011
בין השעות 10.00-15.00 בספריה.
לקראת הבחירות אנו מזמינים את חברי האגודה המבקשים להבחר לועד האגודה או לועדת הביקורת להגיש את מועמדותם למזכירות הכפר או לועדת הקלפי.
הגשת המועמדות חייבת להיות בכתב בלבד, וחתומה על ידי המועמד.
כל צורה אחרת של הגשת מועמדות לא תתקבל.
ועדת הקלפי ממליצה לכל מועמד להוסיף בבקשת המועמדות הצהרת כוונות לגבי דרך פעולתו בועד האגודה.
על מכתבי הגשת המועמדות להגיע לידי המזכירות או ועדת הקלפי עד לתאריך 16 בינואר 2011 בשעה 12.00 בצהרים.
מצ"ב נוסח טופס הבקשה.
בברכה
ועדת הקלפי
סיגל קריגל טל. 054-9995139
סו נצ'ין טל. 054-7472602
נדב בלוך טל. 054-4546530
תאריך : ____________________
לכבוד
ועדת הקלפי
כאן
הנדון : הגשת מועמדות לבחירות לועד האגודה/ועדת ביקורת
אני .................................................... מגיש בזאת את מועמדותי
לועד האגודה/ ועדת ביקורת לבחירות שתתקיימנה בתאריך
21 בינואר 2011 .
גילוי דעת- ופניה ציבורית לועד ולמנהל הכפר
בעקבות הנסיעה לאילת, אליה יצאו 153 איש מעין הוד בהנאה מרובה,
מן הראוי שכפר האמנים ישלח תשורה אמנותית ומיוחדת לתורמים (כ- 13 תורמים), ללא עיכובים.
בשבוע מיד לאחר הנסיעה, שיגרתי מכתב תודה רשמי ומכובד שניסחתי.
כמו-כן לקחתי יוזמה וביקשתי מרענן טל וזוגתו שתחיה, חלי- להכין תמונה מעוצבת בהתנדבות,
ולחבר לה את הטקסט שמצאתי וקיצרתי מתוך מסעי ר' יהודה הלוי- במסעו בכרמל.
התמונה תמוסגר ותיתלה אחר כבוד במשרדי התורמים.
קיבלתי את הצעת המחיר מבית הדפוס שחלי עובדת איתו ושעושה הנחה בעקבות השריפה,
המחיר הוא 1,245 ש"ח כולל הדפסה ומיסגור, והעברתי את המידע למנהל הכפר.
המחיר נמדד בפרוטות, לעומת התרומה הענקית שהכפר קיבל בנסיעה לאילת וכניסות החינם לאתרים השונים.(קרוב ל100,000 ש"ח)
לדעתי, כרגע הועד ומנהל הכפר מתנהלים פה ככפר ... שבו לא מבינים את המשמעות והחשיבות של "ג'סטה קטנה" וחשובה,
ששומרת על קשר חם עם תורמים, שייתכן ויתרמו גם בעתיד.
מנהל הכפר אמר שהם הכינו "תעודת הוקרה" לתורמים, זה מצויין ואת זה כולם עושים,
אבל זה לא סותר את הצורך בתשורה אמנותית שהיא לא תעודה- אפשר לשלוח את שתיהן,
אנחנו ככפר אמנים צריכים ויכולים להביא משהו עם ניחוח אחר, פואטי ואמנותי.
זה הזמן "למקסם" את הניראות והייחודיות שלנו...
אני מחכה כבר שבוע לקבל אישור לתקציב המצחיק הזה,
וכל פעם, שומעת תירוץ אחר- : "הועד צריך להחליט בישיבה" - ואופס- "חברי הועד לא הגיעו לישיבה אתמול",
ואופס – עובר שבוע ואין מענה.
כבר נלקחו בועד הזה- החלטות הרבה יותר חשובות-
ולגבי תקציבים הרבה יותר גדולים והשלכות הרבה יותר חשובות... רק עם נציג ועד אחד ומנהל הכפר...
חבל שכך מתנהלים הדברים- ובעיכובים כאלו מיותרים.
אני מצ"ב את התמונה לתורמים- להנאתכם ! (תודה לרענן על הצילום המעולה ולחלי על העיצוב המקסים.)
מגייס התרומות מחכה כבר שנשלח לתורמים את התשורה- וחושב דרך אגב שהיא מקסימה ומכובדת למעמד .
אנא מכל מי שנסע לאילת- וחשוב לו לומר תודה-
וגם מי שפני כפר האמנים חשובים לו-
פנו לועד/מנהל הכפר ובקשו מהם לשחרר את הכסף- הכסף הזה הוא של כולנו
מייל וטלפון של המשרד- טלפון- 9842029, ציון- 0544452078
ein_hod@netvision.net.il
מצטערת שאני צריכה לפנות אליכם בבקשה כה מוזרה, חבל שאין לי מענה ענייני ומהיר מהועד.
זה פשוט מתסכל.
היו ברוכים,
ליסה
מיכה היקר
לדעתי אתה לא עושה טעות במייל "פומבי" כזה- חשוב שתהייה שקיפות בכפר- כבר דיברו על זה לפני, אנשים אחרים.
אין לי שום עניין "בהתנגחות פוליטית"- מצטערת זה לא הסטייל שלי וגם אין לי כוח למשחקי כוח.
ואם נהייה כנים- שמעתי ממך שלא לקחתם החלטות כועד לאורך כל הדרך, אז זה נשמע קצת מוזר מה שאתה אומר כעת.
אני חושבת, וקיבלתי ייעוץ בנושא ממגייס תרומות, שיש דברים שחשוב וראוי לעשותם למען המשך שמירה על קשרים טובים לעתיד עם תורמים- גם אם הם עולים 1200 ש"ח, אבל שבעזרתם ניתן להשיג עוד יותר כסף ... גם לטרקטור וליועץ.
לגבי מה אפשר היה לעשות כתשורה אמנותית-- אפשר היה עוד הרבה דברים-
-מעיצוב של משהו אחר לגמרי ועד יצירה אמנותית אמיתית בתרומה מאמני הכפר.
גם אני פועלת בהתנדבות (כולל אגב כל ההפקה לאילת ועוד אירועים אחרים- שברוב הזמן הזה- לא עשיתי מאום לביתי שלי)
בישיבה עם הועד ופעילי הכפר שנערכה מיד אחרי השריפה- התנדבתי לקחת על עצמי את תחום התרבות בכפר. לאורך השבועות שפעלתי כאן, בעניין ההפקה לאילת וגם במקרים האחרים של אירועים שארגנתי- הצגות לילדים- ערוץ 24, אחה"צ של בלוז וכו',
- לא הייתה שום התעניינות של הועד, שום מילת עידוד או תודה, אף אחד לא הציע או שאל לגבי מתנה לתורמים
- אז יזמתי וקידמתי מתוך מודעות לחשיבות העצומה של הכרת תודה ...
אני חושבת פוזיטיבי ומסתכלת קדימה לעתיד יותר טוב של הכפר הזה ולפוטנציאל שלו, מתוך אהבה כנה למקום.
ובטח לא רוצה "לריב" עם אף אחד...
ליסה
קדרות תמיד פתוח
ein hod pottery always open נעמי וזאב ורוכבסקי קדרות עין הוד-תמיד פתוח קורס קדרות- (מגיל 13) לימוד טכניקות באובניים בחומר צביעה בגלזורות ושריפה בתנור גז סדנת שבת,חגים,ימי קיץ,ימי חול -עבודה בחומר לכל הגלאים-עבודת יד -התנסות באובניים מגיל 13 (45-60 דקות) לקבוצות -סדנת הדגמה-הסבר והדגמה באובניים והתנסות קצרה לכל משתתף (עד 25 איש, 40 דקות) -סדנה פעילה-הסבר והדגמה באובניים ועבודה לכל משתתף באובניים אישי. עד 20משתתפים, שעה וחצי פרטים- נעמי וזאב ורכובסקי. טל
0507757142
0506889820
עין הוד -
איפה: נוסעים על כביש מס 1, יורדים במחלף עתלית, לכביש 721 בצומת כביש 4 פונים לכיוון זיכרון יעקב ומשם ממשיכים ועולים על כביש 7111 לעין הוד
כמה: הכניסה לכפר האומנים ללא תשלום
פורים בעין הוד הוסיף\ה מרץ 24, 2011 ב 12:04pm תגובה 1
זאב ורכובסקי הוסיף\ה דצמבר 24, 2010 ב 8:57pm
אריאל קסיס הוסיף\ה דצמבר 15, 2010 ב 11:08am
מני כץ הוסיף\ה דצמבר 9, 2010 ב 7:18am
נוצר על ידי ein hod ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה ein hod מאי 7 2011. 68 Replies 0 Likes
הפעם היה לנו מזלגם הפעולה המהירה של מכבי האש מנעה אסון גדולמאד יתכן שהשריפה הבאה לא תסתיים ככה.הבעיה שבין שריפה אחת לשניה עובר זמן והלקחים שנלמדו לא מיושמים.האם לא הגיע הזמן לטפל בענין באופן רצינידבר ראשון צריך להתחיל לנקות את הסבך בתוך הכפר…המשך
נוצר על ידי לוח הכפר ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה לוח הכפר ינואר 21 2011. 26 Replies 0 Likes
שלום רב -לאחרונה יצא לי ללוות את החברים והתושבים שנפגעו בשריפה במסגרת הטיפול בענייני הבטוח והתביעות. מתוך מפגשים אלו, התחוור לי שלמרות ההתגייסות הכללית לעזרתם, רבים מהם חשים בלבול, תסכול וחוסר אונים על כך שאין יד מכוונת בהנהלת הכפר ואין תשובות…המשך
נוצר על ידי ein hod ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה לוח הכפר אוגוסט 18 2010. 23 Replies 0 Likes
האמת שאותה גדעון סלע חשף עוד יותר עצובה. 1. אמת עצובה 1: תכניות המיקום של הגן הוצגו ע"י נציגי המועצה, בחסות גורמים בוועדים ובהנהלת הכפר בפני אסיפה כללית שכהרגלה רצתה לגמור דברים מהר, בלי לשמוע, בלי ללמוד. בלי לעשות מה שעכשיו תושבי הוואדי התמימים כל…המשך
נוצר על ידי ein hod ב- ללא קטגוריה. תגובה אחרונה Nadav Bloch יולי 30 2010. 22 Replies 0 Likes
חברים יקרים וכפר אהובהאם ידעתם שבהלך החודש האחרון נעשות מדידות לאורך הואדי של עין הוד?כן, הואדי שלנו!כבר יש סימונים וסרטים, ואפילו יתדות שמטרתם לסמן את אופציות פתרון הביוב של עוספיה ודליית-אל-כרמלוכל הביוב יעבור אצלנו בואדי הנפלא ובעתיד ישנה את…המשך
© 2018 Created by ein hod.