האתר הלא רשמי של כפר האמנים עין הוד Ein Hod Artists Village Casual Site
שלום רב -
לאחרונה יצא לי ללוות את החברים והתושבים שנפגעו בשריפה במסגרת הטיפול בענייני הבטוח והתביעות.
מתוך מפגשים אלו, התחוור לי שלמרות ההתגייסות הכללית לעזרתם, רבים מהם חשים בלבול, תסכול וחוסר אונים על כך שאין יד מכוונת בהנהלת הכפר ואין תשובות
לשאלות שנשאלות.
התחושה הכללית היא של בלגן, אין כתובת ברורה ואין מי שדואג להעביר להם אינפורמציה.
ברור, יש עומס רב ודרושים יותר אנשים להניע את כל הדורש טיפול.
הצעות ונסיונות להציע עזרה נתקלו במשיכת כתף וחוסר תגובה...
תוך נסיונות שלי ושל חברי כפר אחרים, להידבר עם חברי הועד ולנסות ולקבל תשובות ברורות, התברר , מדבריהם של שלושה מהם , כי אין משתפים אותם בהרבה מההחלטות ולעיתים אף אינם מיודעים גם לאחר שהתקבלה החלטה ("נוהל החלטות" זה נמשך זמן רב גם לפני השריפה...)
אולי קל יותר לנהל לבד או בצמד , אבל חמשת האנשים שנבחרים לועד המנהל, אינם אמורים לאפשר דווקא קלות בהחלטות, אלא ליצור מנגנון מאוזן, מגוון דעות ושיקול דעת רב ככל האפשר.
למרות שאני בטוחה שה"ועד" על אחד או שני חבריו, עושה הרבה וכמיטב יכולתו לטפל בבעיות הרבות שנוצרו עקב השריפה, - הם מחוייבים וכך גם אנחנו,
לשמור על מינהל תקין , כי זה המנגנון שאמור לשמור עלינו - ועל אחת כמה וכמה בזמן כזה כאשר ישנם עניינים כבדי משקל על הפרק.
המנדט שניתן בבחירות לועד, ניתן לחמישה אנשים כקבוצה ולא לאחד או שניים לפעול כראות עיניהם.
...
הפרוייקטים של השנתיים האחרונות בכפר שכנעו אותי שכדאי להיות מעודכן – לפני שנקבעים דברים שלא ניתן לשנותם...
עבר חודש מאז השריפה - וחוץ משמועות לא ידוע מה באמת קורה...
הגיע הזמן לאפשר "שקיפות" (זו הייתה ההבטחה שניתנה על יד יו"ר הועד בתחילת הקדנציה) בכל מה שנוגע להבטחות הממשלה , החלטות, הצלחות, כשלונות וכל מה שעל הפרק.
עובדות עדיפות על שמועות...והיום עדיף על מחר... (למרות שאנחנו כבר באיחור רב...)
הכפר הוא של כולנו - האחריות היא של כולנו – לפחות כך אני מרגישה…
אלי
תגיות:
קטע ממכתב שקיבל חבר הכפר מחברים בארצות הברית
"How are you all doing?חברים יקרים,
מדברי המייסדים וככתוב בתקנון ישנו יעד ברור וממוקד לאגודה ואנו מחויבים לו בחתימתנו האישית כשהצטרפנו כחברים.
מאז הוקמה האגודה, בוצעה מלאכה זו על ידי עשרות מתנדבים בועדות שונות.
רבים מחברי האגודה, מימשו בתורנות מטלה זו עם רצון כנה להיטיב, להשביח, לקדם ולנהל את האגודה בתבונה.
כך מרגיש אנוכי כאשר אני מציג בפניכם את מועמדותי לוועד המנהל.
מ-1984 קשרנו לאה ואני את חיינו עם עין הוד ומעטים הימים שנעדרנו מהמקום.
במשך השנים הקמנו את הגלריה שלנו במרכז הכפר, כתבתי אתר האינטרנט, אנו מבצעים סיורים מודרכים וסדנאות היצירה למבקרים בכפר. פעילויות אילו דרשו מאיתנו התמודדות יום יומית עם ניהול, מיתוג, שיווק ופרסום לצורך קיומינו.
רבים הם החברים הנהנים מפועלינו לפרנסתם וקידומם וזאת ללא קבלת תגמול מהמכירה של מוצריהם.
באורח חיינו, אנו מחויבים למימוש חזון המייסדים.
ילדינו נופר ודין נולדו במקום. נופר לאחר שירות בצה"ל, לומדת לתואר ראשון בסמינר הקיבוצים. נופר מלווה קבוצות המבקרות בכפר וגם מנחה אותן בחוויית סדנאות יצירה אומנותיות בעין הוד. דין משתחרר בקרוב מצה"ל לאחר שירות כחובש קרבי בנח"ל ומצטרף לעשייה המשפחתית.
כל שנותי בכפר שזורות בפעילויות שהניבו טובות למקום, כאשר המניע הינו דבקות במטרה ביושר ובצדק, איחוד החיובי שבכפר והצגת עין הוד ככפר אמנים שאין שני לו בארץ ומעטים כמוהו בעולם.
את אתר האינטרנט אמני עין הוד יצרתי לבקשת הועד ב- 2003 וכיום מונה האתר 894 דפי תוכן.
בעזרת האתר ובשילוב עם אתרים נוספים יצרנו רשת באינטרנט למיתוג הכפר, להצגת הפעילות והתוכן המגוון של המקום וזאת במטרה להעשיר קשרים חובקי עולם והבאת מבקרים לכפר.
כשאנו שואפים שהביקורים יהיו מתואמים לצורך שמירה על פרטיות התושבים.
באלבום המבקרים באתר האינטרנט שיצרתי ניתן לחזות באלפי מבקרים שליוויתי בביקורם בכפר. שגרירים ממדינות שונות, משפחות מהארץ ומחו"ל, אנשי רוח, קהילות מהעולם, חברות בימי גיבוש ותיירות חינוכית עולמית כגון קבוצות תגלית, הדסה ובני עקיבא.
אני מתחייב כי
אפעל להפניית משאבים להשקעה בפתוח תיירות ייחודית והבאת קניינים החפצים ברכישת אמנות.
אפעל לעידוד והרחבת קשת האפשרויות ליצירת תערוכות ציור, פיסול, צילום, הדפס ואומנות שימושית לחברי האגודה.
אפעל להשבחת שם עין הוד בסקטור המקצועי והציבורי.
אפעל בשקיפות , אדווח על החלטות, אשתף פעולה ואתייעץ באופן רציף עם ועדות אחרות ואהיה פתוח לשמוע את חברי האגודה להערותיהם, באופן המקובל.
אבקש את תמיכתכם בי .
בברכה ובכבוד רב,
דן בן אריה
טל. 054-8119621
מועמדות לועד האגודה
עין הוד הוקמה ככפר אמנים - מיסדיה אכן קיימו וחיו את האמנות הלכה למעשה.
כמי שגדל בכפר מאז הקמתו, הייתי עד ושותף לחיים שוחרי פעילות בכל תחומי האמנות
ומאז אני עוסק באמנות כל חיי.
במהלך השנים גדלה האוכלוסיה וצרכי הכפר השתנו בהתאם ודגשים רבים הוסבו לפרקטיקה של החיים – אבל עדיין נשמרה הרוח ותחושה של אמנות חיה.
בשנים האחרונות כמעט ולא קיימת פעילות אמנותית מיוזמתו של הכפר, וזו שקיימת הינה מחזונם ועשייתם הפרטית של חברים.
משנת 1990 ועד 1997 ,יזמתי והקמתי את עמותת הביאנלה לפיסול עין הוד שהציגה 4 תערוכות פיסול חוץ במטע הזיתים של עין הוד, בהשתתפותם של אמנים רבים מעין הוד מהארץ ומחו"ל. התערוכות האלה זכו להצלחה רבה והביאו מאות אלפי מבקרים לכפר.
וועד האגודה , לדעתי – צריך לעסוק בעיקר בקידום האמנות בעין הוד על בסיס המנדט שניתן לנו בהקמת הכפר - ובקידום פרוייקטים אמנותיים שיביאו תיירות שוחרת אמנות לעין הוד
רבים בתוכנו רוצים ויכולים לתת מנסיונם ומהקשרים אותם יצרו – בואו נטה להם אוזן – רק אם נעזור לעצמנו יגיעו גם כוחות מבחוץ שיאפשרו פה פריחה ושגשוג
בנוסף להשבת הפעילות האמנותית לחיים פעילים, חשוב לי מאוד לדאוג
לשמור ולשמר את הצביון האוטנטי הייחודי של הכפר –
במיוחד עכשיו אחרי השריפה - כשנערכות תכניות שיקום חדשות של התשתיות
בואו נשמור על כפר קטן ואינטימי ללא "הייוויז " ומדרכות "אקרשטיין"
ועוד נושא רגיש -
מיכולתו של הוועד לפתור סכסוכים ואי הבנות עם חברי הכפר במקום להפנותם לרשויות השלטון, כי לא לנו הם – כל אחד מאיתנו חווה את דרך היסורים שבמפגש עם רשויות המדינה -
יש ביכולתנו לפתור את מירב הבעיות הפנימיות שלנו בדרכי נועם בחוכמה בגמישות ובהסכמה - בכך נחסוך הרבה ניכור חברתי והוצאות כספיות כבדות הן לאגודה והן לחברים.
על בסיס קידום האמנות, שמירת צביון הכפר ופתרון סכסוכים בין החברים ומול האגודה – אני מציע את מועמדותי לוועד האגודה
בברכה,
רוני בן צבי
שלום חברים,
אני, ליסה ג'יקובסון (נשואה לגיל בֶּכֶר ואמא ל-3 ילדים שנולדו בכפר), אמנית וחברת כפר כבר 21 שנה, מגישה בזאת את מועמדותי לועד האגודה, מכיוון שברצוני לקדם אג'נדה תרבותית-אמנותית לעין הוד ככפר אמנים;
לפתח חזון אמנותי ולוגיסטי, תוך ניצול הפוטנציאל האנושי והמבני של הכפר, ולבנות תכנית עבודה ארוכת טווח- כפי שרצוי ונהוג בקהילות ובמוסדות תרבות מקצועיים.
בראשי פרקים: פיתוח איזור הסדנאות לאמני עין-הוד, שיקום והשמשת מבניים ציבוריים לצרכים אמנותיים, הקמת גלריות נוספות לתחומי אמנות כגון מקצועות הצילום השונים, העיצוב והארכיטקטורה, מוזיאון לתולדות עין הוד, הבית לתיאטרון ואמנויות הבמה, קידום גיוס משאבים/תרומות באופן מקצועי, העלאת רמת הניראות וה"מיתוג מחדש" של עין הוד ככפר אמנים, ייעול שיווק הכפר, יצירת אירועים אמנותיים ברמה הארצית והבינלאומית, פיתוח קשרים לחילופי אמנים מעבר לקיים כיום (דיסלדורף), הנגשה של פעילות הועד לתושבים ולחברים ע"י עבודה עם צוותים מתוך חברי ותושבי הכפר שיעזרו לוועד המנהל לקדם נושאים חשובים, קיום אסיפות כפר גם בנושאים תרבותיים אמנותיים על סדר היום ויצירת אירועים פנימיים של הקהילה- על מנת לפתח קשר בריא ופוזיטיבי בין כולם.
בברכה,
ליסה ג'יקובסון
תיאטרון ארמא
הבית לתיאטרון ואמנויות הבמה בעין הוד
אני מתגורר עם בת זוגתי האדרכלית אילת שלו ושני ילדינו, אור ובר. אנו חיים בבית שבנינו בכפר לפני כשנתיים.
במקצועי אני עוסק במחשבים ועובד בחברת מיקרוסופט מזה כ-13 שנה. שימשתי בתפקידי ניהול רבים במיקרוסופט שכוללים פיתוח של כמה וכמה מהטכנולוגיות המובילות כיום בשוק.
בתפקידי הנוכחי הינני מנהל הפיתוח של מעבדת החדשנות של מיקרוסופט בישראל (Microsoft Innovation Labs). בתפקיד זה אני אחראי על צוות שעסוק בלהמציא את העתיד ומגדיר (או לפחות מנסה להגדיר) איך יראה העולם בעוד 5 שנים מהיום.
מדוע אני מגיש מועמדות?
פשוט מאוד: אכפת לי מעין הוד. אכפת לי כי אני גר כאן ואני אוהב את המקום, אכפת לי כי אני מרגיש שהמותג עין הוד לא ממומש ואכפת לי כי אני חושב שיש עוד הרבה מה לעשות.
יש בי רצון גדול לתרום ואני מאמין שיש לי את היכולת והכלים לשנות ולהשפיע לטובה.
מהו המניפסט שלי:
· שקיפות: מילה מכובסת, אבל מבחינתי זה אומר שיתוף החברים בתוכניות, ברעיונות, בפרוטוקולים של הדיונים ובהחלטות.
· זמינות: ישנם דרכים רבות לכך, לדוגמא על ידי שימוש נכון בטכנולוגיה (כגון אתר אינטרנט פנימי, מיילים, SMS, וכו), וכמובן, פשוט יותר, להיות קשוב.
· חיזוק התרבות בקהילה, אני לא כל כך זקן, אבל אני זוכר עין הוד אחרת, מקום עם מסיבות, מקום עם הופעות באמפי (שנועד לכך), מקום עם ארועים כל חג, מקום שכיף לחיות בו וכיף ליצור בו.
· מימוש ההון האנושי שקיים כאן: לדעתי הנכס החזק בעין הוד הינו האנשים שמתגוררים כאן. ישנם דרכים רבות למינוף זאת, לדוגמא קידום ותמיכה של יוזמות של חברי הכפר, שימוש במשאבים שיש לנו מתחת לאף כגון אנשי מקצוע מהכפר ולא מבחוץ, וכו.
יש הרבה מה לעשות ואשמח לתרום מנסיוני ומזמני,
גיא מרין
בוקר טוב לכולם:
אני אנלייה מגן
בשנות ה70 המוקדמות הגעתי לעין-הוד וגרתי כאן בבית של דב פייגין, עם בני אמיר, מאחור יותר גם עם ביתי התינוקת בת-אל. אני מכירה טוב מאוד את אופיו של עין-הוד מאותם ימים ואת האנשים שחיו בו.
אחרי כמה שנות יצירה בסן פרנסיסקו -שם עסקתי בעיקר בפיסול ומשם הצגתי את עבודותיי בארצות שונות, התקבלתי לכפר כפסלת ב1985 ומשנת 1988 אני גרה בעין-הוד עם בת-אל ודניאלה ביתי הצעירה.(אמיר בן ה20 נשאר בארה"ב להמשך לימודיו).
במשך השנים השכרתי כמה סטודיו בכפר, עבדתי בפיסול והצגתי בתערוכות. כעת אני חולקת את הסטודיו לפיסול קראמי יחד עם ולנטינה.
ב1998 התחלתי לעבוד ברמב"ם כתרפיסטית ואומנות מוסמכת עם ילדים חולי סרטן, מה שהעיר אצלי את הצורך להרחיב את היצירתיות לתחומים נוספים. יצרתי תוכנית של תרפיה באומנויות ודמיון מודרך עבור ילדים בטראומה. היא פועלת כבר שנים בגני ילדים ובתי-ספר במקומות שונים בארץ וכעת גם בגן בעין-הוד. לשם כך הכשרתי צוות מדריכים שעבד בחלקו בהתנדבות והשגתי תרומות למטרה הזאת.
*אני מעוניינת להיות בוועד האגודה החדש כדי לחזק ולקדם את הפוטנציאל של מגוון האומנויות שיש בכפר.
אני מאמינה שנוצרה עכשיו הזדמנות לשיפור ולשינוי שאנחנו מתוכנו יכולים לעשות. כמו כן אני רואה את הדרך לשים דגש על הפן האנושי ועל האוכלוסיות השונות הקיימות בתוכנו. באופן כללי חשוב לי להעביר את המסר שאני יכולה להבין ולעזור,שיש בי את ההתלהבות והאנרגיות להיות נוכחת בצרכים ובנושאים השונים שהתעוררו בכפר לאחר השריפה ובכלל.
אשמח שתבחרו בי לוועד כדי שאוכל לתרום מיוזמתי, כישורי והאכפתיות שלי.
בכבוד רב
אנלייה
הודעה לחברי האגודה בדבר ייפויי כח בבחירות למוסדות האגודה
חבר אגודה שביום הבחירות לא יימצא בארץ יכול לייפות את כוחו של חבר אגודה אחר להצביע עבורו .
כמו כן , חבר אגודה לא יכול לשמש מורשה ליותר משני חברים אחרים.
להזכירכם - הבחירות לועד האגודה ולועדת הביקורת תתקיימנה ביום שישי 21 בינואר 2011
בין השעות 10.00-15.00 בספריה.
בברכה
ועדת הקלפי
לחברנו שלום
מחר נבחר ועד לשנתיים הבאות
לרגל האירוע ברצוני לשתף אתכם בכמה ממחשבותי
- אנחנו בעיצומו של משבר השריפה.
הועד המכהן או לפחות חלקו פועלים ללא לאות הן בפתרון הבעיות שנבעות מהשרפה וממצב החברים והבתים שנשרפו
והן בטיפול ובניהול ההזדמנויות שנקרות לפננו כתוצאה עקיפה של השריפה.
- שלושה אנשים מתוך הועד המכהן נתנו הסכמתם להמשיך ולשרת אותנו
דני שפר מיכה פייגין ואריה אופיר נתנו הסכמתם להמשיך מתוך הכוונה אני מנחש ש"לא מחליפים סוסים בעליה".
ואנחנו "בעליה"
יחד איתם עמוס וכמן, שבלט הן כחבר הועד המוניציפאלי והן כחבר בקהילתנו בצורה מעוררת התפעלות בתוך המשבר שעברנו, הציע עצמו לבחירה
- חייבים לחזק את הועד החדש על בסיס הועד המכהן
ולמרות הביקורות של כמה מאיתנו לתת להם להתנהל עם ציון כמנהל הכפר אותו הם למדו להפעיל נכון בעבר, ועבודתו היום חשובה שבעתיים.
רגע לפני שנהפך לעוד ישוב קהילתי, או שכונת וילות בלב אזור הביקוש
אני מצרף לכולנו את "מניפסט עין הוד" כפי שכתב ינקו ב 1954 שלא נשכח מה בעצם אנחנו רוצים שיהיה פה
("מקום בו נוכל לחיות חיים צנועים ופשוטים " סוף ציטוט )
קדרות תמיד פתוח
ein hod pottery always open נעמי וזאב ורוכבסקי קדרות עין הוד-תמיד פתוח קורס קדרות- (מגיל 13) לימוד טכניקות באובניים בחומר צביעה בגלזורות ושריפה בתנור גז סדנת שבת,חגים,ימי קיץ,ימי חול -עבודה בחומר לכל הגלאים-עבודת יד -התנסות באובניים מגיל 13 (45-60 דקות) לקבוצות -סדנת הדגמה-הסבר והדגמה באובניים והתנסות קצרה לכל משתתף (עד 25 איש, 40 דקות) -סדנה פעילה-הסבר והדגמה באובניים ועבודה לכל משתתף באובניים אישי. עד 20משתתפים, שעה וחצי פרטים- נעמי וזאב ורכובסקי. טל
0507757142
0506889820
עין הוד -
איפה: נוסעים על כביש מס 1, יורדים במחלף עתלית, לכביש 721 בצומת כביש 4 פונים לכיוון זיכרון יעקב ומשם ממשיכים ועולים על כביש 7111 לעין הוד
כמה: הכניסה לכפר האומנים ללא תשלום
פורים בעין הוד הוסיף\ה מרץ 24, 2011 ב 12:04pm תגובה 1
זאב ורכובסקי הוסיף\ה דצמבר 24, 2010 ב 8:57pm
אריאל קסיס הוסיף\ה דצמבר 15, 2010 ב 11:08am
מני כץ הוסיף\ה דצמבר 9, 2010 ב 7:18am
נוצר על ידי ein hod ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה ein hod מאי 7 2011. 68 Replies 0 Likes
הפעם היה לנו מזלגם הפעולה המהירה של מכבי האש מנעה אסון גדולמאד יתכן שהשריפה הבאה לא תסתיים ככה.הבעיה שבין שריפה אחת לשניה עובר זמן והלקחים שנלמדו לא מיושמים.האם לא הגיע הזמן לטפל בענין באופן רצינידבר ראשון צריך להתחיל לנקות את הסבך בתוך הכפר…המשך
נוצר על ידי לוח הכפר ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה לוח הכפר ינואר 21 2011. 26 Replies 0 Likes
שלום רב -לאחרונה יצא לי ללוות את החברים והתושבים שנפגעו בשריפה במסגרת הטיפול בענייני הבטוח והתביעות. מתוך מפגשים אלו, התחוור לי שלמרות ההתגייסות הכללית לעזרתם, רבים מהם חשים בלבול, תסכול וחוסר אונים על כך שאין יד מכוונת בהנהלת הכפר ואין תשובות…המשך
נוצר על ידי ein hod ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה לוח הכפר אוגוסט 18 2010. 23 Replies 0 Likes
האמת שאותה גדעון סלע חשף עוד יותר עצובה. 1. אמת עצובה 1: תכניות המיקום של הגן הוצגו ע"י נציגי המועצה, בחסות גורמים בוועדים ובהנהלת הכפר בפני אסיפה כללית שכהרגלה רצתה לגמור דברים מהר, בלי לשמוע, בלי ללמוד. בלי לעשות מה שעכשיו תושבי הוואדי התמימים כל…המשך
נוצר על ידי ein hod ב- ללא קטגוריה. תגובה אחרונה Nadav Bloch יולי 30 2010. 22 Replies 0 Likes
חברים יקרים וכפר אהובהאם ידעתם שבהלך החודש האחרון נעשות מדידות לאורך הואדי של עין הוד?כן, הואדי שלנו!כבר יש סימונים וסרטים, ואפילו יתדות שמטרתם לסמן את אופציות פתרון הביוב של עוספיה ודליית-אל-כרמלוכל הביוב יעבור אצלנו בואדי הנפלא ובעתיד ישנה את…המשך
© 2018 Created by ein hod.