Ein Hod עין הוד

האתר הלא רשמי של כפר האמנים עין הוד Ein Hod Artists Village Casual Site

לחברי ותושבי הכפר שלום רב.
השבוע הוגש לועד המקומי היוצא, הועד הנכנס, גלי הוס ומזכירות הכפר טיוטת דו"ח ביקורת של וועדת הבקורת של הוועד המקומי - הכתוב בידי איילת שלו ואלי רהב. בעקבות הכתוב בדו"ח המייחס לי "העדפת מקורבים" בתפקידי בוועד היוצא ובתפקידי כרב"ש, החלטתי להשעות את עצמי מפעילות ציבורית בעין הוד עד שמבקרת המועצה האחראית על וועדות הביקורת המקומיות תכתוב דו"ח המנקה אותי מהטענות האלו.
התלבטתי גם לפני ההחלטה על כך וגם לפני כתיבת המייל הזה. אני לא רוצה להתפס כנעלב סדרתי או פומפוזי. אני מאמין שביקורת היא נשמת אפו של מינהל תקין, שאין מי שעומד מעל ביקורת וכי העובדה שאדם מתנדב או לוקח על עצמו משימות אינן מעמידות אותו מעל הביקורת הציבורית. העולם מלא בדוגמאות של פטריוטים ומתנדבים שהיו מושחתים ומנוולים. אבל ביקורת לצורך חיסול חשבונות אישי היא הצד הרע והמכוער ביותר של השירות הציבורי וזה מה שקורה בדו"ח שמכינים איילת שלו ואלי רהב. בוועד המקומי היוצא יש חמישה חברים. היחיד שנבדקו לגביו דברים והיחיד המזוהה (כ"רב"ש" או "החבר שמתגורר במגרש 79") הוא אני.
הדו"ח נועד לפגוע ולחסל חשבונות ממניעים ברורים: אלי רהב גרר את משפחתי (בעיקר את אימי דניאלה) לסכסוך משפטי שנמשך כבר ארבע שנים והשמיץ אותי אישית בבית המשפט. במצב כזה ספק אם היה יכול להתמנות לווועדת ביקורת. וודאי שאסור לו לסקור בדו"ח הביקורת דברים הקשורים למשפט או לבקר אדם שהוא תוקף בבית משפט. זה נראה כפרט שולי, אבל גם העובדה שאלי רהב מותח בדו"ח ביקורת חריפה על עבירות בניה בעוד שהוא מסרב להוריד מבנה לא חוקי שבנה על שטח ציבורי אינה תקינה. גם איילת שלו אינה נקיה בגישתה לביקורת חריפה כלפי משפחת רטנר. לאיילת שלו דיעה מוצקה ולגיטימית בעד גן הילדים וכעסים על כך שלא הצליחה להכנס לוועד המקומי החדש. את הדיעות האלה היא משמיעה הכל מקום - זכותה. ברגע שהיא מביאה את הדברים האלה, האישיים, לתוך דו"ח הביקורת יש לה בעייה אתית רצינית.
עד כמה הטענות כלפי מגוחכות אפשר ללמוד רק מאזכור סעיף קצר בדו"ח של איילת שלו ואלי רהב שטוען שהוועד הפעיל כלפי "העדפת מקורבים" בכל מה שקשור להקמת התאורה והגדרות במגרש המשחקים. תזכורת עובדתית: בשנת 2006 פנתה אלי קבוצה של בני נוער וביקשה לשפר את מגרש המשחקים - להוסיף תאורה, ולהחליף את הגדרות המחוררות שגרמו לילדים לרוץ לכביש אחרי כדורים. במקביל התלוננו הורים שמגרש המשחקים לילדים מלא בצואת כלבים. כמי שלקח על עצמו משימות רבות בוועד המקומי היוצא, לקחתי על עצמי פגישות עם קבלנים, בדיקת הצעות מחיר (הגדרות החדשות עלו הון) ובסוף גם פיקוח בניה. זה במקביל לכעסים מצד שכני ומצד משפחתי שלא ממש אהבו את תוספת התאורה והרעש בשעות מאוחרות. זה הרקע העובדתי . בדו"ח של אלי רהב ואיילת שלו, שיפור וגידור המגרש שכאמור נעשה לטובת הכלל למרות שפגע באיכות החיים שלי, הופך לביקורת שכאילו היטבתי עם עצמי בעצם הקמת גדרות מסביב למגרש. סעיף כזה, שאגב אינו מנומק, כמו רמזים שעבודת הרב"ש קשורה ל "העדפת מקורבים", יכול להיכתב רק ע"י אנשים שמנצלים דו"ח ביקורת רשמי לחיסול חשבונות. לפיכך, כפי שאמרתי , אמתין בסבלנות עד שמבקרת המועצה תוציא מסמך שיטהר את שמי מהדו"ח הקרוב.
בברכה
דוד רטנר

Views: 541

הגב לזה

תגובות לדיון זה

למרגול שלום , אודה לך באם תפרסמי את חוות דעתי למכתב של דוד רטנר . קודם כל
אני מודה לדוד על תפקידיו בהתנדבות למען הכפר . שנית יש לנו עוד דוגמאות של
קרובי משפחה שעבדו במוסדות הציבור שלנו ועבודתם היתה נאמנה והגונה כפי שהיתה
עבודתו של דוד . ובקשר להצקות של הח' לדניאלה רטנר אני מוכנה באם אפשר למצוא
דרך יחד איתם ולגמור איתם פרשה זו . ישנם מסביב עוד שכנים ומדוע אלי רהב לא
מציק להם ? יש למצוא את שביל הזהב . אחתהסיבות היא שאיש לא רוצה להיכנס
לועדת הביקורת המקומית היא בגלל הסיבות המצוינות לעיל . בברכת חברים אורה להב
שאלתיאל.
חבל על ההחלטה של דוד, הוא יחסר לנו. אין להגזים במסירותו רצינותו ותרומתו
בועדת הביקורת ועוד יותר כרב"ש מתנדב . אין היום דברים כאלה.
בשונה ממקומות אחרים אצלינו "הכל אישי". מקוה שבקרוב תוסר הבעייה מסדר היום
שלנו.
חבל ששוב ושוב נקלעים למצבים בהם רגשות ועוינות אישיים מנצחים את הגישה
העניינית.
ליאורה
לכבוד

תושבי עין הוד

אנו מעריכים מאוד את עבודתו של רב"ש הכפר, דויד רטנר, העושה את תפקידו במסירות ונאמנות רבה. דויד מבצע את עבודתו בצורה הטובה ביותר ומעניק לכל חברי הכפר, ללא משוא פנים,שירות הוגן וישר.

אנו קוראים לו להישאר בתפקידו ומחזקים את ידיו. התפטרותו פוגעת בביטחונו של הישוב.

דויד גר פה מילדות ומכיר כל נקודה ונקודה בכפר, צרכי הביטחון של הישוב הם בדמו. דוד הוא האדם המתאים ביותר לתפקיד זה.

בברכה,

חברי הועד המקומי
דוויד אני איתך, זקוקים לך בתפקיד..

טל שחר
לדוד,
אם אתה מרגיש שבמצב שנוצר אתה רוצה להפסיק את פעילותך הציבורית - רצונך
כבודך. ההפסד כולו שלנו. את מה שעשית במסגרת תפקידייך, ומעבר להם, שום
לשון רעה לא תוכל לגזול ממך. ההיענות שלך לקריאות בכל נושא , בכל שעה,
יום, לילה, שבת וחג תמיד ייזכרו לזכותך. תמיד זמין, מעולם לא מסתתר
מאחורי תירוצים והשתמטויות.
אם תלך - ההפסד כולו שלנו, אם תחליט להמשיך - קבל את ברכתי, עדית
לדוד,
לדוד,
שלום לכולם,

אולי, כדי שנוכל להבין על מה מדובר, תואיל ועדת הביקורת לפרסם את הדו"ח המדובר, או שמא פורסם ולא זכיתי לקבל?

מרה
לדוד- מקווים שתחזור בך ותמשיך לתרום לכפר כפי שתמיד פעלת ועושה כל השנים: עם כל הלב, במקצועיות, איכפתיות ונועם.
בתפקידיך השונים בקהילה תמיד הוכחת יכולות ביצועיות ושיקול דעת - אנחנו תמיד ידענו שיש על מי לסמוך בכל שעה.
מחזקים את ידיך
יעל ואלן
שלום לכולם
בדרך כלל אינני אוהבת להגיב על "דפי" האינטרנט
אולם אני חייבת להצטרף לכל התומכים בדוד רטנר
אני יכולה להעיד על דוד שהוא תמיד פועל על עקרון הצדק
אני מכירה את אופיו ופועלו במשך שנים רבות
גדלנו יחד בכפר . . .
היה חשוב לו תמיד להוכיח לכולם שהוא יותר צדיק מצדיק
אני חושבת שנעשה לו ולמשפחתו עוול
אני מצטרפת לתומכים שמבקשים שישאר בתפקידו
הוא ממלא אותה נאמנה
רייצ'י וולפיש
לחברים שלום,

אני רוצה להוסיף את קולי , אולי קצת באיחור, לאלה שמביעים אימון בצורת ההתנהלות הציבורית של דוד רטנר.

כמו שמרגול כבר כתבה, בהיותי יו"ר וועד האגודה בו דוד גם שירת התרשמתי תמיד מיושרו הלא מתפשר בנוגע לעניינים ציבוריים וגם פרטיים. לא חסכתי ביקורת, לפעמים חריפה, עליו בקשר לדברים שעליהם לא הסכמנו וכנ"ל הוא עליי, אבל אף פעם לא פקפקתי ביושר הלב שלו.

דוד הקפיד לא להשתתף בכל דיון הקשור לעניינים של משפחתו ובפרט לא בעניין התביעות של אלי רהב כנגד דניאלה בוכרד, ולא פעל בתחומים אלה, ואניני רואה שום סיבה שלא ימשיך בכול תפקיד ציבורי.

אני מסכים לחלוטין עם דבריה של גבי מירון שכל מי שמחזיק בתפקיד ציבורי היה צריך לקחת דוגמה דווקא מדוד רטנר ולהימנע מעיסוק בדברים הנוגעים בו אישי ועל זה צריך למתוח בקורת.

בוב נצ'ין
Sorry it is only in English...
We, Danny and I, don't know exactly what is going on about David's families issues. But we certainly like to add our voice to help David, to make the decision to stay.
He has been always very helpful to everyone in many issues and always patient and open for question fro every one in the village.
We believe that will be good, if personal issues could be talk directly, with the person involved.
We shouldn't miss use the e-mail opportunity , that this last years, are giving to us.
I think we are not in Sicilia, Italy, where all the laundry is been hung outside for every one to see it. Even there, it seems much more colorful, than what is happening here in Ein Hod.
Please let's hope, that 2010 will provide us with the ability to show more respect and love for each of us.
Danny and AnaLia

RSS

Translate

קדרות עין הוד-תמיד פתוח

קדרות תמיד פתוח

ein hod pottery always open נעמי וזאב ורוכבסקי קדרות עין הוד-תמיד פתוח קורס קדרות- (מגיל 13) לימוד טכניקות באובניים בחומר צביעה בגלזורות ושריפה בתנור גז סדנת שבת,חגים,ימי קיץ,ימי חול -עבודה בחומר לכל הגלאים-עבודת יד -התנסות באובניים מגיל 13 (45-60 דקות) לקבוצות -סדנת הדגמה-הסבר והדגמה באובניים והתנסות קצרה לכל משתתף (עד 25 איש, 40 דקות) -סדנה פעילה-הסבר והדגמה באובניים ועבודה לכל משתתף באובניים אישי. עד 20משתתפים, שעה וחצי פרטים- נעמי וזאב ורכובסקי. טל

0507757142

0506889820

zenobooks@yahoo.com

עין הוד -
איפה: נוסעים על כביש מס 1, יורדים במחלף עתלית, לכביש 721 בצומת כביש 4 פונים לכיוון זיכרון יעקב ומשם ממשיכים ועולים על כביש 7111 לעין הוד
כמה: הכניסה לכפר האומנים ללא תשלום

web trends

חברים

עין הוד בTWITTER

תמונות

• הוסף תמונות
  • צפייה בכל

פורום

חכמים בלילה

נוצר על ידי ein hod ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה ein hod מאי 7 2011. 68 Replies

הפעם היה לנו מזלגם הפעולה המהירה של מכבי האש מנעה אסון גדולמאד יתכן שהשריפה הבאה לא תסתיים ככה.הבעיה שבין שריפה אחת לשניה עובר זמן והלקחים שנלמדו לא מיושמים.האם לא הגיע הזמן לטפל בענין באופן רצינידבר ראשון צריך להתחיל לנקות את הסבך בתוך הכפר…המשך

עין הוד בחירות 2011

נוצר על ידי לוח הכפר ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה לוח הכפר ינואר 21 2011. 26 Replies

שלום רב -לאחרונה יצא לי ללוות את החברים והתושבים שנפגעו בשריפה במסגרת הטיפול בענייני הבטוח והתביעות. מתוך מפגשים אלו, התחוור לי שלמרות ההתגייסות הכללית לעזרתם, רבים מהם חשים  בלבול, תסכול וחוסר אונים על כך שאין יד מכוונת  בהנהלת הכפר  ואין תשובות…המשך

העולם המושלם.... או אסירי ציון ... או הג'ורה ( جُورَة ) של גיורא

נוצר על ידי ein hod ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה לוח הכפר אוגוסט 18 2010. 23 Replies

האמת שאותה גדעון סלע חשף עוד יותר עצובה. 1. אמת עצובה 1: תכניות המיקום של הגן הוצגו ע"י נציגי המועצה, בחסות גורמים בוועדים ובהנהלת הכפר בפני אסיפה כללית שכהרגלה רצתה לגמור דברים מהר, בלי לשמוע, בלי ללמוד. בלי לעשות מה שעכשיו תושבי הוואדי התמימים כל…המשך

נושא הביוב

נוצר על ידי ein hod ב- ללא קטגוריה. תגובה אחרונה Nadav Bloch יולי 30 2010. 22 Replies

חברים יקרים וכפר אהובהאם ידעתם שבהלך החודש האחרון נעשות מדידות לאורך הואדי של עין הוד?כן, הואדי שלנו!כבר יש סימונים וסרטים, ואפילו יתדות שמטרתם לסמן את אופציות פתרון הביוב של עוספיה ודליית-אל-כרמלוכל הביוב יעבור אצלנו בואדי הנפלא ובעתיד ישנה את…המשך

© 2018   Created by ein hod.   Powered by

תוויות  |  דווח על בעיה  |  Terms of Service