Ein Hod עין הוד

האתר הלא רשמי של כפר האמנים עין הוד Ein Hod Artists Village Casual Site

ניב שלום,
כל הכבוד על שליחת הפרוטוקול.
זו הדרך  הנכונה לנהל חיי קהילה בריאים וליצור שותפות ומעורבות לגבי הנעשה.

מה שחסר לי שאין שם התייחסות או אזכור לעניין פינוי הזבל.פניתי אליך אישית וכן לכל אחד מן החברים בועד המקומי ובקשתי לעצור את ביצוע ההחלטה לעבור לשיטת הפחים השקועים
הגלויים.

הבוקר נעלמו באורח פלא כל הפחים הירוקים  בכפר או לפחות מו החלק שאינו מרכז הכפר. נראה כי  נלקחו על ידי המועצה כדי לאלץ אותנובאופן
גורף חד צדדי
לעבור לשיטה החדשה.
התשובה שקבלתי במועצה היא שלא ניתן לפנות יותר זבל במשאית רגילה נבדקה ונמצאה לא נכונה. בניר עציון מפנים את הזבל כמימים
ימימה.

הובטח לאחרים ולי לפני חודש  שיערך דיון ע"י הועד במקומי שכניראה לא התקיים.  רבים התנגדו למהלך לאחר שראו את מידת ההרס הכרוכה
במעבר לשיטה החדשה:
 החפירות הפראיות, הפגיעה בנוף, העובדה שאיסוף הזבל יהיה שכונתי ולא אישי מחייבת התייחסות קצת יותר רצינית. 
השיטה גם אינה אקולוגית כפי שהמועצה ניסתה ובקלות גם הצליחה, למכור.

המרוויחה היחידה מכך היא המועצה לה אינטרס ברור לחסוך בהוצאות פינוי הזבל ולגלגל אותן אל היזם הפרטי תמורת זכיון (על גבינו) להרבה שנים.
שוב קידמנו משהו שאין לנו עניין או תועלת אמיתית ממנו. יש סיכוי שנישאר עם עובדות איתן נצטרך לחיות הרבה שנים, לא בטוח
שלטובה, ללא התאמה לאופי וסגנון החיים בכפר
.

הייתי הבוקר במועצה וגם בכפר. ניסיתי להבין במה מדובר. יש גירסאות שונות...

1. אני מבקשת לפני כל פעולה דיון מיידי  עם הועד המקומי.
2. מי שרואה כמוני את הבעייה מוזמן ליצור קשר. דחוף.

ליאורה

*הערה:אני מפנה כבר שנים אשפה מחוץ לכפר.
לכן הפחים הגדולים מעצבנים במיוחד
והירוקים הם הרע במיעוטו.

Views: 262

הגב לזה

תגובות לדיון זה

ליאורה שלום
אכן פניתי אלי וגם פניתי באופן מיידי לציון
ציון הודיע לי כי נעשתה החלטה כבר דיי מזמן להעביר את שיטת פינוי הזבל לפחים השקועים
נכון שלא תמיד זה ההחלטה המועדפת על כל התושבים כפי שאת מעידה בעצמך
אך לפחות בפחים שאנחנו משתמשים (ליד השער העליון) נפתרה בשינוי הפח בעיה של שנים של פחים מפוצצים וערימות זבל שקיבלו את פני הבאים לכפר
צר לי לשמוע שזה כל כך מתסכל אותך אבל נראה לי שזה נכנס לקטגוריה של מחיר הקדמה
אם יש טענה גורפת מצד תושבים נוספים אנא העלו זאת
בהקשר לפרוטוקול שכחתי להוסיף דבר חשוב
כל מי שנגרמו לו נזקים כתוצאה משינוי לחץ המים, מוזמן לפנות במייל רשמי לועד המקומי דרך מיכל ולפרט את מהות הנזקים והעלויות
הוחלט לפנות למירם בפניה מרוכזת מטעם ועד הכפר על מנת לקדם פיצוי על מה שאפשר.

ניב
ניב היקר,

מחיר הקידמה . שמעתי את הביטוי הזה כאשר דובר על פיצול לשני ועדים.
לקח כמה שנים והרבה נזק, לראות שקידמה אינה מילת קסם. לפעמים עדיף סתם שכל ישר.

לא נדבר ברמת הפח שלך והפח שלי, אין לנו ויכוח, אתה בהחלט צודק.
פניתי דרכך אל הועד המקומי ואני מצפה להתייחסות עניינית ומקיפה.

תודה וסופ"ש נעים
ליאורה

שלום לכולם,
ובאותו עניין - אמש שמתי לב שאחד הפחים בגדולים שהיו מוצבים בצומת לידנו ("צומת ברברה") פשוט נעלם!!!!
היו שניים ונותר אחד.
האם זה ניסיון הדרגתי להרגיל אותנו לעובדה שלא יהיו עוד פחים כאלה ושניאלץ לטפס בעלייה עד לשיכונים כדי לזרוק זבל?
מילא שלא מרוקנים זבל 3-4 פעמים בשבוע, כמו בכל מקום מסודר, ואין לנו פחים ליד הבית כמו במקומות רבים אחרים, אבל להציב 3-4 נקודות ריכוז כאלה בלבד ברחבי הכפר ולחייב אותנו ללכת רחוק, או לחילופין לזכור תמיד "לקחת את הזבל לטיול" במכונית כאשר יוצאים מהבית?
אני מצפה מהוועדים לטפל בנושא.
שבת שלום
גבי
ובהמשך לאותו נושא:
כשאין לך ידיים פנויות או שלא רוצים לנגוע במכסה המלוכלך, בפחים הקודמים פשוט לחצת עם הרגל על הדוושה.
ולוואי ואלו יהיו טרדותינו לעד.
J
קאלימה
אני מצטרפת לכל המבקרים, סיפור מהסרטים !....

טל שחר
ניב יקיר האומה,

אתה מדבר על קידמה ולרב קידמה אומרת שהדברים יהיו יותר קלים ופשוטים.

לי יש כרגע, אחרי השינוי הגדול, מרחק של 100 מטר לכל צד, לכל פח, אני פשוט צריך להחליט איפה לזרוק את הזבל...

נראה לי שבשביל פתרון שכזה לא חיבים ועד, רצוי שתחזירו את הפחים הקטנים עד לבירור יסודי של הענין.

בינתים אני פשוט שם את הזבל במקום שפעם היה פח קטן, ליד הבית ומקווה שתבואו לאסוף, אחרת יהיה קצת לכלוך מסביב...

שופן
חברים ותושבים יקרים

זה שניב מעדכן במייל מה שקורה בועד המוניציפאלי- זה מבורך ומאפשר שקיפות (סוף סוף) אבל בוודאי שהוא לא אחראי באופן אישי לשינויים שקורים פה- (למשל ענייני הזבל,) אלא יש ועד מוניציפאלי של 5 אנשים, מנהל כפר אחד ודרישות המועצה האזורית מאחורי מהלכים. בבקשה תייחסו באופן ענייני לדברים ותפנו את המיילים לכל הועד המוניציפאלי. קל מאוד להפנות "אצבע מאשימה" לאדם אחד, אין חדש תחת השמש בעין הוד...

בקשר לזבל- אנחנו הולכים ברגל עם הזבל כבר שנים עד אחרי הבית של אורסולה, לפעמים נוסעים איתו באוטו לטיול, כי שכחנו להוריד בדרך... תאמינו לי, יש צרות גדולות מאלו !

שבוע טוב

ליסה
זבל

שופן יקירי
אני באמת לא מעורב עד הסוף בפרטים אבל מבין שיש בעיה.
אני מבין , (כמו כל מי שכתב בנושא) שהחל כבר ( די מזמן ) תהליך שמשנה את שיטת איסוף האשפה.
כפי הנראה הכיוון הזה הולך להשאר. איך לטפל בזה לנוחיות כל התושבים ??
לא בטוח שיש פתרון אופטימלי.
אבל זו רק דעתי.
אני מעביר את זה לציון ואלון ומבקש לתת לך לליאורה ולגבי מענה בהקדם.
תודיע לי אם תוך כמה ימים לא קיבלת מענה.
דרך אגב,
"התבואו לאסוף", למי התכוונת ?
שבוע טוב.
ניב
הכוונה היתה טובה
אלא שהדרך שגויה
היה עלינו כתושבים, לקבל מידע מקדים על התהליך וכן לקבל מפה ובה מסומנים הפחים המיועדים כדי שנוכל להבין את התפרוסת.
נוצר מצב שליד הכניסה העליונה, במרחקים קטנים זה מיזה, ממוקמים 3 פחים
ובכל רחוב הגבעה בהמשך אין בכלל
אין לי מושג היכן נמצא הפח הבא ולאן עלי ללכת כדי לזרוק את הזבל
גם לא ידוע לנו אם מתוכננים עוד פחים או שזהו המצב הקבוע
מידע מלא ובזמן היה חוסך הרבה מהתגובות שבאו בין השאר בגלל גורם ההפתעה
נשמח לקבל מפה של מיקום הפחים הנוכחי והעתידי
אני משערת שיש איזה שהוא חוק לגבי המרחק המותר מכל בית ועד לפח הקרוב
ולא מצופה מתושבים להסיע את הזבל
נשמח למידע גם בנושא זה
שבוע טוב
דפנה
חברים יקרים הכתובת של פחי הזבל הנעלמים לבקרים הייתה כתובה על הקיר
ציון הלוא תשאלי
המענה לכל שאלותכם מצוי בפיו של מנהל כפר האמנים ציון גז
ליסה וכל השאר. (לא ברור לי איך התכתובת עובדת)

זה לא אישי ואין ויכוח מול ניב. אם, למרות שסייגתי יצא אחרת מתנצלת בכנות..

ברור שיש לפנות לגורמים השונים כמו שברור שיש יותר מדרך אחת לראות את הדברים.
את העובדה שאת או אני מפנות את הזבל אינה רלוונטית לכן הזלזול מיותר.
(דמייני שהיו כותבים לך לא מכבר שיש דברים יותר חשובים מנזקי המים בבתים, כאשר מחליפים תשתיות.)

פינוי אשפה הוא שרות בתשלום ויש לטפל בו בצורה נכונה. איכות החיים של הצרכנים ונוחיותם היא מרכיב מאד חשוב.
שבוע טוב
ליאורה
רבותי וגבירותי
קצת פרופורציות, חצי מהכפר לא חי לאורך כביש שלאורכו יכולה לנסוע משאית ולאסוף פחים (תוך כדי שהיא עוצרת את יתר התנועה....) רוב תושבי הכפר בכל זאת גרים בעיקולים וסמטאות שלתוכן לא נכנסות משאיות זבל והולכים 100 מטר עם שקית זבל. לא קרה כלום, זה טוב לבריאות. חוץ מזה ששום דבר לא הצליח לפתור עד עכשיו את עניין הגודש והפיכת הפחים הקטנים ע"י חזירים וכלבים.

יש לנו מועצה אטומה ומתעלמת, אבל לפחות במקרה הזה - לדעתי אין קייס

RSS

Translate

קדרות עין הוד-תמיד פתוח

קדרות תמיד פתוח

ein hod pottery always open נעמי וזאב ורוכבסקי קדרות עין הוד-תמיד פתוח קורס קדרות- (מגיל 13) לימוד טכניקות באובניים בחומר צביעה בגלזורות ושריפה בתנור גז סדנת שבת,חגים,ימי קיץ,ימי חול -עבודה בחומר לכל הגלאים-עבודת יד -התנסות באובניים מגיל 13 (45-60 דקות) לקבוצות -סדנת הדגמה-הסבר והדגמה באובניים והתנסות קצרה לכל משתתף (עד 25 איש, 40 דקות) -סדנה פעילה-הסבר והדגמה באובניים ועבודה לכל משתתף באובניים אישי. עד 20משתתפים, שעה וחצי פרטים- נעמי וזאב ורכובסקי. טל

0507757142

0506889820

zenobooks@yahoo.com

עין הוד -
איפה: נוסעים על כביש מס 1, יורדים במחלף עתלית, לכביש 721 בצומת כביש 4 פונים לכיוון זיכרון יעקב ומשם ממשיכים ועולים על כביש 7111 לעין הוד
כמה: הכניסה לכפר האומנים ללא תשלום

web trends

חברים

עין הוד בTWITTER

תמונות

• הוסף תמונות
  • צפייה בכל

פורום

חכמים בלילה

נוצר על ידי ein hod ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה ein hod מאי 7 2011. 68 Replies

הפעם היה לנו מזלגם הפעולה המהירה של מכבי האש מנעה אסון גדולמאד יתכן שהשריפה הבאה לא תסתיים ככה.הבעיה שבין שריפה אחת לשניה עובר זמן והלקחים שנלמדו לא מיושמים.האם לא הגיע הזמן לטפל בענין באופן רצינידבר ראשון צריך להתחיל לנקות את הסבך בתוך הכפר…המשך

עין הוד בחירות 2011

נוצר על ידי לוח הכפר ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה לוח הכפר ינואר 21 2011. 26 Replies

שלום רב -לאחרונה יצא לי ללוות את החברים והתושבים שנפגעו בשריפה במסגרת הטיפול בענייני הבטוח והתביעות. מתוך מפגשים אלו, התחוור לי שלמרות ההתגייסות הכללית לעזרתם, רבים מהם חשים  בלבול, תסכול וחוסר אונים על כך שאין יד מכוונת  בהנהלת הכפר  ואין תשובות…המשך

העולם המושלם.... או אסירי ציון ... או הג'ורה ( جُورَة ) של גיורא

נוצר על ידי ein hod ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה לוח הכפר אוגוסט 18 2010. 23 Replies

האמת שאותה גדעון סלע חשף עוד יותר עצובה. 1. אמת עצובה 1: תכניות המיקום של הגן הוצגו ע"י נציגי המועצה, בחסות גורמים בוועדים ובהנהלת הכפר בפני אסיפה כללית שכהרגלה רצתה לגמור דברים מהר, בלי לשמוע, בלי ללמוד. בלי לעשות מה שעכשיו תושבי הוואדי התמימים כל…המשך

נושא הביוב

נוצר על ידי ein hod ב- ללא קטגוריה. תגובה אחרונה Nadav Bloch יולי 30 2010. 22 Replies

חברים יקרים וכפר אהובהאם ידעתם שבהלך החודש האחרון נעשות מדידות לאורך הואדי של עין הוד?כן, הואדי שלנו!כבר יש סימונים וסרטים, ואפילו יתדות שמטרתם לסמן את אופציות פתרון הביוב של עוספיה ודליית-אל-כרמלוכל הביוב יעבור אצלנו בואדי הנפלא ובעתיד ישנה את…המשך

© 2018   Created by ein hod.   Powered by

תוויות  |  דווח על בעיה  |  Terms of Service