Ein Hod עין הוד

האתר הלא רשמי של כפר האמנים עין הוד Ein Hod Artists Village Casual Site

העולם המושלם.... או אסירי ציון ... או הג'ורה ( جُورَة ) של גיורא

האמת שאותה גדעון סלע חשף עוד יותר עצובה. 1. אמת עצובה 1: תכניות המיקום של הגן הוצגו ע"י נציגי המועצה, בחסות גורמים בוועדים ובהנהלת הכפר בפני אסיפה כללית שכהרגלה רצתה לגמור דברים מהר, בלי לשמוע, בלי ללמוד. בלי לעשות מה שעכשיו תושבי הוואדי התמימים כל כך רוצים לעשות כשהדבר נוגע לסלילת הביוב מול הבית שלהם: לקחת איש מקצוע שילמד את הדברים וייתן חוות דעת מלומדת. אסיפה כללית עיוורת מבחירה, מתלהמת ופתיה , שהאמינה לכל מה שהציגו לה מהמועצה. עם אנשים שרצו לעשות כי "לא טוב לפעול נגד המועצה של כרמל סלע", (שעכשיו עושה להם ביוב מול הבית) שהסתפקו בשרטוט בנאלי של כתם קרקע בלי לשאול איך ייראה הדבר בסוף. למה? כי איש מועצה עמד ואמר : אם לא תחליטו עכשיו הכסף יילך למקום אחר…..
2. אמת עצובה שתיים: את בניית הגן, כך הבטיחו לשכנים (ובעיקר אלו שמתעוררים כל בוקר מול הכלוב - שרה ליאור, ברברה, דוד ואיבנה רטנר) ילווה "X " , גורם בעל ידע נרחב בתכנון ועיצוב נוף, גורם "X" שלו היה אינטרס מסויים שיהיה כבר גן ומהר, אפילו מופיע פה ושם ברישומי התכניות השונות, אבל התפוגג חיש מהר ומידי פעם שומעים את גורם " X " מצטדק שלא שמעו לו ולא שמעו את קולו, והוא בכלל היה בחו"ל, וגנבו לו ואכלו לו.
3. אמת עצובה 3: המעט שהיה מבחינה חוקית לשכנים הקרובים לגן לעשות, היה להופיע מול המועצה המקומית ולבקש בקשות ולהתנגד לגודל ולצורה ולהעיר הערות על סיכוני התחבורה בכביש (שלא נפתרו אגב, לתשומת מי שיש לו ילד שיעלה וירד בכביש שחציו עדיין נטול מדרכה מסודרת). בתמורה קיבלנו מגורמים מסויימים בכפר אמירות מבזות על כך שהעזנו להתנגד לגן, (דבר שהוא לא נכון אגב, אבל גם אם היה נכון, היה חוקי למהדרין - זכותו של כל אדם להגיש התנגדויות לגורמים סטטוריים). שוב, כדי שיהיה ברור - גורמים בכפר התערבו בתכתובת שלנו מול גורמי התכנון וניסו ללכלך עלינו מול הוועדה המקומית, במקום לשמור על לויאליות בסיסית לתושבי כפר שאותם הם מייצגים.
4. אמת עצובה מספר ארבע: אתם חושבים שהגן זו הבעיה? בואו נספר לכם משהו שאתם לא יודעים, תשאלו את אלה שיודעים אבל לא פרסמו ברבים: זה הולך ככה. הגן יושב על מגרש לצרכי ציבור שהופקע ע"י המועצה, בגודל של קצת פחות מ 4 דונם. כאשר הוועדה המקומית הציגה בפני הוועדה המחוזית את תכנית הגן, (שאותה כולכם "אישרתם" באסיפה הכללית) התברר שהגן יושב "רק" על שטח של 130 מ"ר, ושאחוזי הבניה במגרש הם של 1300 מ"ר. בוועדה המחוזית אמרו לעין הוד שאם לא יציגו תכנית של בניה מלאה על כל השטח, הם לא יאשרו את הגן. הלכו נציגי עין הוד ושרטטו מבנה נוסף בגודל של 1200 מ"ר (בערך פי שניים מגודל האכסנייה) שמיועד למבנה ציבור . את זה כמובן לא אמרו לאסיפה כאשר הציגו לחברים את משמעות בניית הגן במגרש. אם תשאלו את מי שהיה באותה ישיבה שבה שורטט המבנה המפלצתי, הם יגידו לכם שאין סיכוי שיבנו מבנה כזה, בלי אישור הכפר. אבל במציאות מדובר בשטח שהופקע כבר ע"י המועצה, ובעוד 10 או 20 שנה, כשהמועצה תרצה לבנות בית ספר, או מועדון גימלאים או מקווה או גן איזורי נוסף - המועצה תבוא ותעשה מה שהיא רוצה. כי אין שום מסמך כתוב (יש הבטחות "בעל פה") שאומר שלכפר תהיה מילה בנושא. ובעוד 20 שנה לא יהיו פה רוב נציגי הכפר המדוברים, והם יישבו תחת גפנם ותאנתם וימלמלו : "אבל אנחנו זוכרים שהבטיחו לנו…זה באמת לא בסדר, אבל מה יש לעשות?".
שוב: 1200 מ"ר , בשתי קומות על כל מה שנותר מהמגרש הירוק האומלל הזה, כמו איזה רצף עירוני שכולנו ברחנו ממנו מתי שהוא בחיינו. זו הנדוניה האמיתית שהביא איתו הגן ושלה הסכימו גורמים בכפר בלי ליידע את האסיפה הכללית……
לסיכום - הגן הזה, במיקום שלו, יכול היה להיות משתלב בנוף, ונאה וידידותי, אבל הוא יצא אנדרטה של תמימות מול רשויות, קורט רשעות, והרבה אינטרסים פרטיים של גורמים בתוך הכפר. ומי שהתווה את הכיוון הזה - יקבל אותו במוקדם או מאוחר על מפתן דלתו יום אחד, כי העולם הוא עגול….(בערבית זה נשמע יותר טוב, משהו עם "…..ביג'ו יומו"….) .
בהצלחה לכולנו
דוד רטנר

Views: 714

הגב לזה

תגובות לדיון זה

חברי כפר יקרים
22 שנה אני חיה כאן
משתדלת לתרום את חלקי בתחומי עיסוקי וערכי -
כמה דוגמאות לפעולות שנעשו במהלך השנים - שלא מיתוך אינטרס או רווח אישי כמובן:
יחד עם אלי בן צבי יזמנו ונטענו 1000 עצי חורש טבעי אחרי השריפה, מתקציב שהוצאנו מהמועצה
והקמנו את המצפור ליד שלמה ארצי
יחד עם אולי ז"ל, נטענו במבצע טו בשבט את חורשת הזיתים (ניתנים להעתקה) בתחום המגרש לבניה ציבורית שבו ממוקם עכשיו הגן
ואיתו גם ליוויתי את תכניות דרך הביוב של הכפר בואדי ומיזעור נזקיה הנופיים
יחד עם טלי גיל תכננו את הפיתוח של המועדון
יחד עם הוועד צמצמנו את תכנית המרכז הגרנדיוזית לתכנית צנועה יותר ברוח הכפר שמבוצעת היום
יחד עם גיורא עבדנו עם דני קרוון על הקמת גן לזכרה של אביבה ממבוש בכניסה לכפר - לא יצא לפועל
יחד עם דייויד איתרנו מיקום, תכננו ובנינו את הגן של שי ז"ל
על פי בקשת הועד הכנתי תכנית לבית העלמין של עין הוד (אינטרס אישי לחלקת קבר משובחת..)
וניסיון שנכשל - להשפיע על תכנית משרד התיירות לחניה של הכפר באופן שתעלת הניקוז תוכנס לצינור וברווח שבין המגרש לכביש יבוצעו נטיעות שיסתירו את משטח האספלט. ראש הועד אז היתה מעצבת שעזבה בינתים אך לא היתה מוכנה לשמוע עצות.
בנוסף השתתפתי בועדות שונות הקשורות לבינוי ופיתוח
ובודאי עוד כהנה וכהנה שנשכחו מזכרוני
אף פעם לא ביקשתי תודות או תשבוחות או חלילה תשלום כלשהוא
הרגשתי זאת כחובתי וכזכותי כחברת כפר וכחלק מהקהילה
כך שכשפנו אלי גלי ודני וציון בנושא הגן, נראה לי אך טבעי לעשות כמיטב יכולתי למזער את נוכחותו בשטח.
לא הייתי המתכננת שלו
לא הייתי אדריכלית הנוף שלו
קבלתי איך שהוא, לא בקלות, חלק מהתכניות של המועצה ועשיתי כמיטב יכולתי להשפיע להנמיך ולמקם באופן הפחות פוגע
אם עדיין לא הבנתם אני היא X בכתביו של דוד רטנר
ואם עדיין לא הבנתם - האיטרסנטיות שלי לטענתם - הפשע הוא - שיסמין נכדתי אמורה להיות בגן עין הוד
בתוך התהליך קבלתי טלפונים עם נאצות ואיומים ממשפחת רטנר
והודעתי לועד שאני מדירה רגלי מכל הנושא
אני לא זאת שאחראית למימוש עצם ההקמה של גן ילדים בעין הוד ולא הייתי שותפה לבחירת המיקום
אולם אני מברכת את הקמתו ומיקומו באמצע הגיאוגרפי של הכפר, נוח ונגיש לכולם.
משפחת רטנר, שמשמיצה אותי בבוטות, לא היתה מוכנה לשבת איתי ליד אותו שולחן סדר פסח -
גילוי נאות - נמרוד - הנשוי לתמר בתי - הוא בן דוד של דוד רטנר.
משפחת רטנר שמתייחסת אלי כאל הכלבה שיומה קרוב ומאיימת עלי כאן במייל הזה "ומי שהתווה את הכיוון הזה -יקבל אותו במוקדם או מאוחר על מפתן דלתו יום אחד, כי העולם הוא עגול….(בערבית זה נשמע יותר טוב, משהו עם "…..ביג'ו יומו"….) .
אותה משפחת רטנר - בנו את ביתם וצריפם בתוך תחום המגרש הציבורי -
בידיעה ברורה שהם בתוך מגרש ציבורי, בעל זכויות בניה למבני ציבור של 1500 מ"ר.
איני יודעת אם וכיצד ובאלו קשרים אישיים קבלו היתרי בניה לבנות את ביתם הפרטי בתחום הציבורי - שכן זהו מהלך בלתי חוקי בעליל בדרך כלל -
אך היה צריך להיות ברור להם, שיום אחד יוקם מבנה ציבורי כחוק, מאד קרוב לביתם.
גן הילדים שגורר אחריו התלהמות שלא תאומן הוא בגודל 100 מ"ר על מגרש של 600 כלומר מינורי ככל הניתן - אך בכל זאת אנו נמצאים באזור הררי ולא ברמת השרון או עין איילה
בבוא היום כשיחליפו את הנטיעות הגנניות שעשו שם, לאלות מסטיק ואשחר וכשינטעו בערוגה שנשארה בין מגרש הספורט לקיר הגן כמה חרובים וקיסוס החורש, ייבלע הגן מעין כל רואה -
גן ילדים - לא מעון לחולי נפש או אסירים משוחררים וגם לא מחסן לנשק.
ולסיום - הרפש גדש את הסאה והחלטתי למכור את ביתי כך שאם מי מיכם שומע על מישהוא שמחפש כאן בית - אנא הפנו אותו אלי
היו שלום

דפנה

ניסיון מקצועי:
עצמאית, ניהול ושותפות במשרד לאדריכלות נוף, לאדריכלות, לתכנון ערים ואזורים, ולתכנון סביבתי, חיפה, החל מ- 1984.
משרד שלמה אהרונסון לאדריכלות ולאדריכלות נוף, אדריכלות וניהול פרויקטים, ירושלים, 1974-1980.
השכלה:
מוסמך, תואר שני, מקצועי, אדריכלות, (M. Arch), אוניברסיטת אורגון, ארה"ב, 1983.
בוגרת, תואר ראשון, אדריכלות נוף, (B.L.A), אוניברסיטת אורגון, ארה"ב, 1982.
בוגרת, עיצוב סביבתית ותעשייתי, בצלאל, אקדמיה לאמנות ועיצוב, ירושלים, 1976.
הוראה:
פרופ' חבר אורח, הפקולטה לאדריכלות נוף, אוניברסיטת אורגון, יוג'ין אורגון, ארה"ב,אביב 2000.
מרצה בכירה ומנחת פרויקטים, אדריכלות נוף, הפקולטה לאדריכלות הטכניון, מכון טכנולוגי לישראל, חיפה, החל מ- 1985.
פרסים מקצועיים ומלגות:
פרס עזריאלי לתכנון אורבני, עבור המושבה הגרמנית בחיפה.
פרס עירית חיפה, על תרומה בתחום הנוף והתשתיות, לשנת החמישים למדינה, 1999.
תעודת הוקרה, אגודה האדריכלים והמתכננים, על תרומה מקצועית בתחום אדריכלות הנוף, לרגל חמישים שנות אדריכלות ישראלית, 1998.
פרס קרן פורד, פרס ראשון, בתחום מורשת ושימור, 1998.
פרס ראשון, תחרות מוזמנת, תכנון ציר בן-גוריון במושבה הגרמנית חיפה, 1995.
קרן פולברייט, מלגה ללימודי מוסמכים בארה"ב, שלוש שנים ברציפות 1980; 1981; 1982.
איגודים מקצועיים:
יו"ר האיגוד הישראלי של אדריכלי הנוף, 2001-2004.
IFLA, איגוד אדריכלי הנוף הבינלאומי, החל מ- 1984.
רישוי:
אדריכל רשוי, רשם המהנדסים, החל מ- 1992.
אדריכל נוף רשום, רשם המהנדסים, החל מ- 1982.
שלושים שנה אני כאן. ראיתי דברים.
זה לא חילוקי הדיעות או האינטרסים וגם לא עצם הוויכוח.
אלא הסגנון. קלות הלחיצה וארס המקלדת. ההומור לא עושה את זה פחות אלים.
ניראה שההתלהמות היא המסורת היחידה שנשמרת כאן.

עדיין לא נפרדת אבל מזמן איבדתי את ההתלהבות השמחה והרגשת השייכות.
תכני היום הזה הכואבים ממחישים למה.

ל י א ו ר ה א ד ל ר

פסיכותרפיה* טיפול זוגי/משפחתי* גישור

04-984240 עין-הוד*ת"א 0505543845

Liora325@netvision.net.il
חברים שלום
עצוב כל כך שהגענו למצב הזה
תפוצת הכפר לא נועדה להשמצות

דפנה וחברים רבים אחרים תורמים לכפר כל אחר בדרכו ובהתמחותו
צריך להודות להעריך ולזכור שלא תמיד האינטרסים משותפים
זה דינו של מי שתורם - הוא חשוף לביקורת, שלא תמיד ראויה

גם אני עברתי מלחמות והשמצות אישיות בעניין מיקום מועדון הנוער
ועובדה שבסופו של דבר הוא אכן הוקם במיקום הראשוני
ולא באכסניה כפי שרוב החברים דרשו בזמנו
זה מוכיח שהמועצה כן מכתיבה לנו תנאים ואילוצים
לגבי מיקום מבנים בשטחי ציבור של הכפר

ברצוני להזכיר שלעתים זה אותם אנשים משני צדי המיטרס שתורמים לעומת רבים אחרים
שיושבים בחיבוק ידיים ומוצאים לנכון להעיר לבקר

אנני חושבת שהפורום הזה נועד למטרת השמצות ומלחמות אישיות
רק מבקשת שימרו על האופי הנעים והמיוחד של הכפר
רייצי
תמר שלום,

לא יודעת איזו תמר זו (יש כמה בכפר) - אבל כמה שאת צודקת! וכל המוסיף גורע.

גבי מירון
(שאין לה ילדים או נכדים בגן החדש, שנבנה ממש ממול לביתה...)
נכון בעולם מושלם משרד החינוך והמועצה היו נותנים 1000000 שח וגם יד חופשית לתיכנון הגן כראות עינינו.
ולוקחים אדריכל ואדריכל נוף לתכנן את הגן במקום הנדסאי מפורדיס שהעתיק את הגן של מגדים.
כמובן שלא היו תקנים כי בעולם מושלם אין תקנים וגם אין גדרות סביב גני ילדים.
ואם היו הם בטח היו בנויים מאבן - כמו מיטב הבתים המגודרים בעין הוד.
מיותר לציין, שבעולם מושלם, הגדרות היו ממוקמים במקום
כי כולם היו שומרי חוק, בונים בתוך המגרשים שלהם ולא בשטחי ציבור
השכנים לא היו מתבכיינים בכל הזדמנות.
האדריכלים המתנדבים מהכפר לא היו בורחים מרוב גועל מהשכנים.
השכנים שהם גם הורים לא היו חותמים על עצומות שהם לא מאמינים בהם ושבזכותן נבנה הגן.
ואנשים שמגיעים לכפר אחת לכמה חודשים לא היו רק מעבירים ביקורת.
הילדים היו הולכים לגנים מושלמים אורגנים ומקסימים
ממוקמים בלב יער הרחק מעין רואה, ובהם היו מכינים אותם לחיים מקסימים ומושלמים.
ובטח ובטח שלא היה נשפך כל כך הרבה רפש רדוד במיילים המושלמים של העולם המושלם
אבל זה לא עולם מושלם
או מדינה מושלמתֿ
או כפר מושלם

תמר
חבל לבזבז את האנרגיות על חלב שנשפך.

הגן וגדרותיו קיים ולא ניתן להחזיר אחורה את הגלגל.

כן יש מקום לאזן את האזור ולנסות לבטל חלק מגדרותיו.

אולי אפשר יהיה לבטל את גדרות גן השעשועים שלא ממש משמשות את הרעיון המקורי שלשמו הוקמו, והכלבים והחתולים מסתובבים בו חופשי, ולהחזיר את תחושת הפתיחות ושילוב בטבע שהיה לו בעבר.

וגם את גדר מגרש הכדור סל הגובלת עם בגן החדש, הצמוד לשטח המיועד לשתילת עצים ומטפסים שדפנה דיברה עליו.

מה דעתכם?

אורלי אבני
אני מסכימה עם ליאורה

שמעורבות בשיח אינטרנטי בכפר

יכולה להיות ממש מבהילה.

גם בעולם לא מושלם נראה לי הגיוני

לצפות שגינת משחקים תהיה פינת

חמד, ירוקה ומוצלת

ולא מקום מוזנח מחופה חצץ

אפור וגדר אפורה.

גם בעולם לא מושלם אתה לא חייב

להיות פריק כדי שממש יפריע לך

שגן ילדים מוקף גדר של

גן חיות.

ואפילו נראה לי הגיוני שאני אוכל לבטא

את דעתי בלי שמישהו ייקח את זה באופן אישי.

אני לא מאשימה אף אחד.

אני די מחבבת כל אחד מהאנשים

שהתבטאו ביומיים האחרונים

והארס, העקיצות, ההתנשאות והתוקפנות

נראים מעט מיותרים.

ענת חמיצר
הסוסים ברחו והגן גמור.
> ?יפה או לא ,מה הטעם בויכוח
> .בעתיד, ידאגו כל המתנגדים להתעדכן בפרטי התוכניות לפני הנחת אבן הפינה.
> אני בטוח שהיה זמן להגיש התנגדויות ולשנות דברים.
> אני מאד מקווה שלא יקרה דבר דומה עם הבניה במרכז הכפר
> יקיר
יפה הכלוב הזה ליד מגרש הכדורסל. ראיתי היום. חבל רק שהוא נבנה לפי
מתכונת גן החיות הישן של תל אביב.
בינתיים השתנת הגישה ובנו את הספארי שברמת גן.
הגורמים הנוגעים לא ראו?
גדעון סלע
מכתב גלוי לדפנה

דפנה היקרה,
בדרך כלל אין לי עניין להשתתף במחול השדים סביב הנושאים
שעלו לאחרונה באינטרנט, בין עם הנושא הוא פחי האשפה או
גן הילדים אבל מכתבך האחרון נגע לליבי ולכן החלטתי להגיב.
אני גר בכפר קרוב ל-10 שנים ובתוקף תפקידי הנוכחי כיו"ר ועד
האגודה למדתי להכיר מקרוב את הנפשות הפועלות ואת
הדינאמיקה הקבוצתית שקשה לה מאד לפרגן וקל לה מאד
לפגוע ולהעליב. תרבות השיח הציבורי בכפר מעל גבי האינטרנט
מצביעה על העברת ביקורות כתחביב נפוץ בכפר. מרבית הביקורות
אינן ביקורות בונות וחלקן הגדול הן ביקורות ארסיות, פוגעות ומעליבות.
מספר המבקרים הוא לאין שיעור גבוה יותר ממספר העושים במלאכה-
נבחרים ומתנדבים.
בתקופה הקצרה בה אני מכהן כיו"ר ועד האגודה נוכחתי דפנה
בנכונותך לעזור ולסייע בתחומי התמחותך המקצועית.
בשם הרוב הדומם אני רוצה להביע את הערכתנו ותודתנו
לתרומתך החשובה רבת השנים בפרויקטים השונים, אלה
שצינת ואלה ששכחת לציין במכתבך הנ"ל.
לצערנו ברוב המקרים לא כולם יודעים את כל העובדות ולכן גם אין
באפשרותם להעריך נכוחה את עבודתם ותרומתם של נבחרי
ציבור ומתנדבים מהקהילה. דבר זה גורם ובצדק לתסכול וזעם.
אנו מוקירים ומעריכים את תרומתך המקצועית רבת השנים למראה
ולאופי של הכפר .
בידידות
דני שפר

Professor Daniel Shefer, PhD

Kunin-Lunenfeld Chair in Urban and Regional Economics

Center for Urban and Regional Studies

Technion - Israel Institute of Technology

Haifa 32000, Israel

Tel. 972 - 4 - 8294054; Fax. 972 - 4 - 8294617

Cell: 0522-811329

e-mail: shefer@technion.ac.il
Sorry to know that you hurt so much, and about the pain that you feel.
I was impress to read about all of what you have donated and help in the village.
It is not so much a matter if we like it or not.
It is more a matter of how much and how we are going to use it.
For the future, may be will be nice , to know more information about who is helping or doing something in the village.
AnaLia

RSS

Translate

קדרות עין הוד-תמיד פתוח

קדרות תמיד פתוח

ein hod pottery always open נעמי וזאב ורוכבסקי קדרות עין הוד-תמיד פתוח קורס קדרות- (מגיל 13) לימוד טכניקות באובניים בחומר צביעה בגלזורות ושריפה בתנור גז סדנת שבת,חגים,ימי קיץ,ימי חול -עבודה בחומר לכל הגלאים-עבודת יד -התנסות באובניים מגיל 13 (45-60 דקות) לקבוצות -סדנת הדגמה-הסבר והדגמה באובניים והתנסות קצרה לכל משתתף (עד 25 איש, 40 דקות) -סדנה פעילה-הסבר והדגמה באובניים ועבודה לכל משתתף באובניים אישי. עד 20משתתפים, שעה וחצי פרטים- נעמי וזאב ורכובסקי. טל

0507757142

0506889820

zenobooks@yahoo.com

עין הוד -
איפה: נוסעים על כביש מס 1, יורדים במחלף עתלית, לכביש 721 בצומת כביש 4 פונים לכיוון זיכרון יעקב ומשם ממשיכים ועולים על כביש 7111 לעין הוד
כמה: הכניסה לכפר האומנים ללא תשלום

web trends

חברים

עין הוד בTWITTER

תמונות

• הוסף תמונות
  • צפייה בכל

פורום

חכמים בלילה

נוצר על ידי ein hod ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה ein hod מאי 7 2011. 68 Replies

הפעם היה לנו מזלגם הפעולה המהירה של מכבי האש מנעה אסון גדולמאד יתכן שהשריפה הבאה לא תסתיים ככה.הבעיה שבין שריפה אחת לשניה עובר זמן והלקחים שנלמדו לא מיושמים.האם לא הגיע הזמן לטפל בענין באופן רצינידבר ראשון צריך להתחיל לנקות את הסבך בתוך הכפר…המשך

עין הוד בחירות 2011

נוצר על ידי לוח הכפר ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה לוח הכפר ינואר 21 2011. 26 Replies

שלום רב -לאחרונה יצא לי ללוות את החברים והתושבים שנפגעו בשריפה במסגרת הטיפול בענייני הבטוח והתביעות. מתוך מפגשים אלו, התחוור לי שלמרות ההתגייסות הכללית לעזרתם, רבים מהם חשים  בלבול, תסכול וחוסר אונים על כך שאין יד מכוונת  בהנהלת הכפר  ואין תשובות…המשך

העולם המושלם.... או אסירי ציון ... או הג'ורה ( جُورَة ) של גיורא

נוצר על ידי ein hod ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה לוח הכפר אוגוסט 18 2010. 23 Replies

האמת שאותה גדעון סלע חשף עוד יותר עצובה. 1. אמת עצובה 1: תכניות המיקום של הגן הוצגו ע"י נציגי המועצה, בחסות גורמים בוועדים ובהנהלת הכפר בפני אסיפה כללית שכהרגלה רצתה לגמור דברים מהר, בלי לשמוע, בלי ללמוד. בלי לעשות מה שעכשיו תושבי הוואדי התמימים כל…המשך

נושא הביוב

נוצר על ידי ein hod ב- ללא קטגוריה. תגובה אחרונה Nadav Bloch יולי 30 2010. 22 Replies

חברים יקרים וכפר אהובהאם ידעתם שבהלך החודש האחרון נעשות מדידות לאורך הואדי של עין הוד?כן, הואדי שלנו!כבר יש סימונים וסרטים, ואפילו יתדות שמטרתם לסמן את אופציות פתרון הביוב של עוספיה ודליית-אל-כרמלוכל הביוב יעבור אצלנו בואדי הנפלא ובעתיד ישנה את…המשך

© 2018   Created by ein hod.   Powered by

תוויות  |  דווח על בעיה  |  Terms of Service