Ein Hod עין הוד

האתר הלא רשמי של כפר האמנים עין הוד Ein Hod Artists Village Casual Site

לחברי ותושבי הכפר שלום רב.
השבוע הוגש לועד המקומי היוצא, הועד הנכנס, גלי הוס ומזכירות הכפר טיוטת דו"ח ביקורת של וועדת הבקורת של הוועד המקומי - הכתוב בידי איילת שלו ואלי רהב. בעקבות הכתוב בדו"ח המייחס לי "העדפת מקורבים" בתפקידי בוועד היוצא ובתפקידי כרב"ש, החלטתי להשעות את עצמי מפעילות ציבורית בעין הוד עד שמבקרת המועצה האחראית על וועדות הביקורת המקומיות תכתוב דו"ח המנקה אותי מהטענות האלו.
התלבטתי גם לפני ההחלטה על כך וגם לפני כתיבת המייל הזה. אני לא רוצה להתפס כנעלב סדרתי או פומפוזי. אני מאמין שביקורת היא נשמת אפו של מינהל תקין, שאין מי שעומד מעל ביקורת וכי העובדה שאדם מתנדב או לוקח על עצמו משימות אינן מעמידות אותו מעל הביקורת הציבורית. העולם מלא בדוגמאות של פטריוטים ומתנדבים שהיו מושחתים ומנוולים. אבל ביקורת לצורך חיסול חשבונות אישי היא הצד הרע והמכוער ביותר של השירות הציבורי וזה מה שקורה בדו"ח שמכינים איילת שלו ואלי רהב. בוועד המקומי היוצא יש חמישה חברים. היחיד שנבדקו לגביו דברים והיחיד המזוהה (כ"רב"ש" או "החבר שמתגורר במגרש 79") הוא אני.
הדו"ח נועד לפגוע ולחסל חשבונות ממניעים ברורים: אלי רהב גרר את משפחתי (בעיקר את אימי דניאלה) לסכסוך משפטי שנמשך כבר ארבע שנים והשמיץ אותי אישית בבית המשפט. במצב כזה ספק אם היה יכול להתמנות לווועדת ביקורת. וודאי שאסור לו לסקור בדו"ח הביקורת דברים הקשורים למשפט או לבקר אדם שהוא תוקף בבית משפט. זה נראה כפרט שולי, אבל גם העובדה שאלי רהב מותח בדו"ח ביקורת חריפה על עבירות בניה בעוד שהוא מסרב להוריד מבנה לא חוקי שבנה על שטח ציבורי אינה תקינה. גם איילת שלו אינה נקיה בגישתה לביקורת חריפה כלפי משפחת רטנר. לאיילת שלו דיעה מוצקה ולגיטימית בעד גן הילדים וכעסים על כך שלא הצליחה להכנס לוועד המקומי החדש. את הדיעות האלה היא משמיעה הכל מקום - זכותה. ברגע שהיא מביאה את הדברים האלה, האישיים, לתוך דו"ח הביקורת יש לה בעייה אתית רצינית.
עד כמה הטענות כלפי מגוחכות אפשר ללמוד רק מאזכור סעיף קצר בדו"ח של איילת שלו ואלי רהב שטוען שהוועד הפעיל כלפי "העדפת מקורבים" בכל מה שקשור להקמת התאורה והגדרות במגרש המשחקים. תזכורת עובדתית: בשנת 2006 פנתה אלי קבוצה של בני נוער וביקשה לשפר את מגרש המשחקים - להוסיף תאורה, ולהחליף את הגדרות המחוררות שגרמו לילדים לרוץ לכביש אחרי כדורים. במקביל התלוננו הורים שמגרש המשחקים לילדים מלא בצואת כלבים. כמי שלקח על עצמו משימות רבות בוועד המקומי היוצא, לקחתי על עצמי פגישות עם קבלנים, בדיקת הצעות מחיר (הגדרות החדשות עלו הון) ובסוף גם פיקוח בניה. זה במקביל לכעסים מצד שכני ומצד משפחתי שלא ממש אהבו את תוספת התאורה והרעש בשעות מאוחרות. זה הרקע העובדתי . בדו"ח של אלי רהב ואיילת שלו, שיפור וגידור המגרש שכאמור נעשה לטובת הכלל למרות שפגע באיכות החיים שלי, הופך לביקורת שכאילו היטבתי עם עצמי בעצם הקמת גדרות מסביב למגרש. סעיף כזה, שאגב אינו מנומק, כמו רמזים שעבודת הרב"ש קשורה ל "העדפת מקורבים", יכול להיכתב רק ע"י אנשים שמנצלים דו"ח ביקורת רשמי לחיסול חשבונות. לפיכך, כפי שאמרתי , אמתין בסבלנות עד שמבקרת המועצה תוציא מסמך שיטהר את שמי מהדו"ח הקרוב.
בברכה
דוד רטנר

Views: 541

הגב לזה

תגובות לדיון זה

אני רוצה לחזק את הדברים שנאמרו ולהגיד שדוד אשר עושה את תפקידו בתנדבות במלוא המסירות שנים כה רבות ראוי לכל ההערכה והתמיכה על כך ואני מאד מקוה שתחזור בך מהחלטתך ותישאר בתפקיד,

שיר

דוד היקר,

אני מצטרפת מכל הלב לתמיכה הגורפת לה אתה זוכה. אין ספק שהיא מגיעה

לך בזכות גדולה. הלוואי והיו כאן עוד הרבה אנשים כמוך. האכפתיות, המסירות

היושר ויכולת הביצוע. כל אלה נדירים במקומותנו. אני מקוה שתחזור בך מההתפטרות ותמשיך לשרת את הקהילה שלנו בנאמנות. לא להתיחס לצרות העין והאטימות.

בהערכה גדולה דינה מרחב
שלום לך דוד

אני מחזקת את ידיך כי מעז יצא מתוק
ו(כמעט) כולם אוהבים ומעריכים אותך
ומקווים להמשך פעולתך הציבורית.
והרי הרוב קוב
נכון?

ברכות
זיוה קיינר
לתושבי עין הוד השלום והברכה
מבקרת המועצה הטילה עלינו לערוך ביקורת על התנהלות הועד המקומי בשנת 2008
אנו רואים זאת כשירות לציבור לצורך שיפור התנאים המוניציפליים בישובנו

סיכום תמציתי של דו"ח הביקורת יובא לידיעת כל התושבים

רצ"ב תיאור מצב הבקורת וכונותינו להמשך

למי שיש חומר עניני על התנהלות בשנת 2008 מוזמן להוסיף
!חג שמח
ועדת ביקורת לועד המקומי
כפר האמנים עין הוד
איילת שלו 0507991760
אלי רהב 0544942949

תושבי כפר האמנים עין הוד 9 דצמ 2009
סמ:בקמיד4
הנדון: הטיוטה לדו"ח ביקורת 2008
שלום חברים וחג חנוכה שמח!

1. ועדת הביקורת לועד המקומי עוסקת בהכנת דו"ח על שנת 2008. הועדה כוללת את אילת שלו ואלי רהב ומתנהלת לפי סעיף 130 בצו המועצות המקומיות 1958. ובלוח זמנים המוגדר בצו זה.

2. מטרתנו בעריכת הבקורת לתת מכשיר בידי הועד המקומי ובידי המועצה כדי לשפר את השירות המוניציפלי לתושבי עין הוד.

3. ראשי הפרקים בדו"ח הם: סדרי הועד, פרוטוקולים והחלטות, פניות תושבים, פעולות הועד, ניהול התקציב, גבייה, מסקנות כלליות, סיכום תמציתי, רשימת מקורות ושאלות שטרם נענו.

4. הכנת הדוח כוללת איסוף חומרים, קריאת כל הפרוטוקולים של הישיבות, וראיונות עם אנשים בכפר ובמועצה.

5. שלב הביקורת הנוכחי הינו טיוטה ראשונה לעיון הנוגעים בדבר בלבד ולא לתפוצה כללית. החוק קובע שלב קריטי זה על מנת לאפשר התייחסויות להערות ולהמלצות שבדוח ולאפשר לנוגעים בדבר להגיב. אי לכך, הטיוטה הוגשה לעיון דיסקרטי של מנהל הכפר, חברי הועד הנוכחי, חברי הועד היוצא (שכבר אינם בתפקידם היום), ונציג הישוב במליאת המועצה.

6. צו המועצות מקצה חודש ימים לתגובות לטיוטה וחודש נוסף עד הגשת הדו"ח הסופי. מייד לאחר המסירה, סיכום תמציתי של הדו"ח הסופי יועבר לתושבי הכפר. כמו כן לתושבים תינתן אפשרות לעיון בדו"ח המלא במשרד הכפר.

7. חשוב לציין שמכתבים שקיבלנו מהתושבים לאחר בקשתינו הקודמת, עזרו לנו להבין את התנהלות הדברים, ולהתייחס אליהם בטיוטה. תושבים שחושבים כי יש להם מידע הנוגע לשנת 2008 בנושאים הנידונים מתבקשים לכתוב לנו לכתובת המייל הנ"ל.

bikoretenhod@gmail.com

בברכה

איילת שלו אלי רהב
אנחנו לא יכולים לשבת מהצד ולא להתיחס לרב"ש המתנדב דויד רטנר

דויד רטנר הרב"ש המתנדב
אף פעם לא איים עלינו
אף פעם לא ירה בנו
אף פעם לא כיוון את נשקו אלינו
אף פעם לא זרק עלינו אבן
דויד רטנר הרב"ש המתנדב אל תתפטר
דויד רטנר הרב"ש המתנדב אל תשאיר אותנו חשופים לסכנות האורבות לנו מכל עבר
ביקורת 2008 סיכום תמציתי
1פעילות הועד המקומי נעשתה בחוסר שקיפות מוחלט בניגוד לנדרש בצו המועצות. נושאים חשובים לא הובאו לידיעת הנוגעים בדבר. סיכומי הישיבות לא פורסמו ופעילות אם היתה אינה ידועה.
2 הועד המקומי חדל בנושאים שהואצלה לו סמכות ולעומת זה גלש לנושאים מחוץ לתחום סמכותו. מרבית ההחלטות לא הגיעו למימוש בחלקן מחוסר תיאום עם ועד האגודה.
3 קופת הועד התנהלה ללא גזבר. כבר בתכנון התקציב לא נלקחו בחשבון כל המקורות שעמדו לרשות הועד. אין החלטות על מדיניות וגם לא על עדכוני תקציב. נושאים בסמכות הועד לא תוקצבו כלל ולעומת זאת תוקצבו נושאים שאינם בסמכות הועד. מעקב על הביצוע לעומת התכנון לא נעשה והוא שונה במאות אחוזים. במקום החלטות תקציביות על סכום וסעיף, הסתפקו בהצהרת כוונות כללית.
4 גביית המסים אין דו"ח גבייה מרוכז שניתן להבין את עומק החוב. נותר חוב של 106 אלף ₪. המפגרים בתשלום לא חויבו ברבית חובה 0.75 לחודש בנדרשת בצו. וחברי הועד נתנו דוגמא שלילית בכך שלא שילמו את מסיהם בזמן ולא השקיעו מאמץ מינימלי בגבייה.
5 המסקנה העיקרית שלנו הינה שהועד מקומי לא מילא את הצפיות של תושבי הכפר. קיום שני ועדים גורם לתסכול בין התושבים. ועד מקומי המורכב מאנשי ועד האגודה בתוספת נציגים נבחרים של התושבים היה מהווה נציגות אותנטית של התושבים. ובעיקר מביא לבהירות הן בעבודת חברי הוועד והן בפניות התושבים.
6 בהערות לתיקון הסתמכנו על דרישות החוק בצו המועצות והחלטות ועד שעדיין לא קוימו, והורינו כלהלן:
6.1 לקיים את נוהלי הפרוטוקולים כלשונם- כולל אישור הפרוטוקול בישיבה שלאחריו.
6.2 למנות את אחד מחברי הועד לגזבר. לתכנן את התקציב לפי סעיפי האצלת הסמכות ולהחזיק מעקב שוטף של ביצוע לעומת תכנון.
6.3 להימנע מלעסוק, למנות אחראים, להקים ועדות או לתקצב בנושאים שאינם בסמכות.
6.4 לפרסם באינטרנט בנוסף ללוח המודעות, את מועדי פגישות הועד והנושאים הצפויים להידון, סיכומי הפגישות, דו"ח הפעילות השנתי ואת דו"ח החשבונות השנתי.
6.5 לקיים את פגישות הועד במקום המאפשר נוכחות קהל.
6.6 לקיים גבייה אסרטיבית - לחייב רבית ולהוציא מכתבי התראה על הפיגורים.
7 דו"ח הבקורת המלא ימצא במזכירות הכפר לעיון. תושבי הכפר יוכלו גם לקבלו בדוא"ל לפי פניה לועדת הבקורת.
בברכה
איילת שלו אלי רהב
קראתי בסיפוק את דו"ח וועדת הבקורת. לא היה לי ספק שמהרגע שבני משפחת רטנר לא יהיו חברים בוועד המקומי תמצא וועדת הבקורת שחל שיפור משמעותי במצב האתיקה של עין הוד.

יש לי 3 הערות קטנות לסדר היום:

1. מרוב סיפוק על השינוי לטובה במצב הוועד המקומי (למרות שבאותיות הקטנות נראה שכל מה שהיה בשנים הקודמות נמשך גם היום) , נסחפת וועדת הביקורת וקובעת בסיפוק שצפוי שיפור גם בשנת 2010. ממתי וועדת ביקורת עוסקת בנבואות? נותרה חצי שנה לפעולת הוועד המקומי בשנת 2010, חצי שנה קסומה שבה תמיד יש סיכוי או למעשים גדולים ונפלאים, או לחלופין לשחיתות ומעשי ביזה....איך קובעת השלישיה הנ"ל שבשנת 2010 יהיה שיפור? הלו, את דו"ח 2010 כותבים אחרי שנגמרת שנת 2010...קחו אוויר, אל תתחייבו להבטיח שזו תהיה שנה עם שיפור....אולי חלילה יחזור איזה בן משפחת רטנר לוועד מקומי ואז יהיה לוועדה קשה מאוד לכתוב דברים חיוביים...?

2. ועכשיו לעניין רציני יותר: לפני יומיים הגיעו לרמב"ם שני צעירים מיודפת שהלכו לעזור לכבות אש ביער הסמוך, ממש כמו שהצעירים של עין הוד עושים, והם נלכדו בלהבות ברוח מתחלפת והגיעו כווויים קשה, עם סדיני עור חרוך מדלדלים מהידיים ומהפנים - נראה כואב מאוד.... יכול היה להיגמר במוות. בעין הוד אנחנו 5 שבועות אחרי השריפה הגדולה האחרונה. 3.5 שבועות אחרי ישיבה חסרת תכלית בנושאי כיבוי אש. להבנתי, חוץ מלקנות כמה ערכות כיבוי אש, לא נעשה דבר ברמה הלוגיסטית , תשתיתית להתמודדות עם שריפה. נידבנו את שאולי סרנוף לאחריות על כיבוי אש בלי לתת לו גב אמיתי. היו כאן בפורומים המון התנדבויות לסייע - בסוף שאולי נשאר לבד.
ואיך זה קשור לוועדת ביקורת ולדו"ח שלפניכם? שימו לב לסעיף (שהיה גם בדו"ח וועדת הבקורת ב 2008) שקובע שבטחון וכיבוי אש אינו בסמכות הוועד המקומי, ואם הוועד רוצה, הוא צריך "לבקש האצלת סמכויות" מהמועצה. יו"ר הוועד המקומי הנוכחי עושה בשכל, אני הייתי עושה אותו דבר בדיוק - וועדת בקורת שחררה אותו מהחובה לדאוג לכיבוי אש ובטחון? תודה רבה...לא צריך.... וועד האגודה גם הוא לא מתעסק בכיבוי אש.. מה שנשאר זה כפר ששיושב בתוך יער מבפנים ומבחוץ, ואף אחד לא מחוייב לקחת אחריות. לא יכולות להיות טענות לחברי הוועדים - מדובר במתנדבים , והאחריות לבטחון וכיבוי היא בהחלט משימה שדורשת התמסרות מוחלטת ושעות עבודה רבות. אבל בפעם הבאה שהלהבות יחרכו לנו את מפתן הבית, וכולם יזעקו בפורומים ברשת "למה שום דבר לא זז/הוכן/נרכש/ וכו'"...תזכרו את וועדת הבקורת שפטרה במחי הקלדה על המחשב את מוסדות הכפר מאחריות לכיבוי אש.

3., אם היה גוף מרכזי שהיה לוקח על עצמו את האחריות וקובע תקציב למטלה הכבדה של מוכנות לשריפות, אזי בחמשת השבועות שחלפו מהאש היה צריך ואפשר לעשות (בקלות) את הפעולות הבאות: ניקוי ציר הביוב הדרומי ע"י מחפרון, (זה עולה כסף) דילול 50% מהחורשה המסוכנת שליד האכסניה (מנו יוסטר הציע לעשות זאת חינם, אבל זה כנראה יקר מדי), להפיץ לתושבים רשימת ספקי ציוד כיבוי שיתחייבו לתת לתושבי עין הוד הנחה לקניה קבוצתית, לקבל ממי רם הצעת מחיר לקו מים חדש + הידרנטים לכביש שבין בית סרג' עדה לבית וולפיש, (ולהגיד לתושבים שזה יעלה 200 אלף ש"ח ושצריך את זה עכשיו), לבקש מכיבוי אש חדרה דו"ח מקצועני על דרישות מינימום לשיפור המוכנות בכפר, (זה גם עולה כסף), לנקות את ערימות הגזם בזיתים ולחרוש אותם (זה עולה כסף), להתקין שלטים לאזהרה מהדלקת אש של מטיילים בזיתים ובכפר, (מעט כסף), להחליף את השרשרת בשער נובויה כדי שבעת חירום אפשר יהיה לברוח, לקנות עוד רכב תפעולי כדי שיהיה אפשר לקחת צנרת ממקום למקום. את כל זה אפשר היה כבר לבצע ולהמשיך במשימה סיזיפית לטווח ארוך של החלפת צמחיה וניקוי שטחים מסוכנים ופתיחת צירים. בקיצור - להיערך רצינית לכיבוי אש יעלה לדעתי 300-400 אלף ש"ח ובשביל זה צריך ששני הוועדים יקחו על עצמם לתת גב לשאולי סרנוף לבצע שינוי מפליג בכפר. כולל לתת משכורת כפרוייקטור שייקח את על עצמו ביסודיות, וגם לבשר לתושבים ולחברים שכדי להתכונן לכיבוי אש צריך לקחת עוד מס או הלוואה או לוותר על משהו אחר בכפר (למכור נכס של האגודה ולהכין את הכפר לשריפות ל 20 שנה הבאות, שווה לא?) .
את מה שכתבתי כאן, כתבתי לוועדים לפני חודש ושוב לפני שבוע. עד היום לא קיבלתי תגובה. אין לי טענות - לפי דו"ח הביקורת אין בעצם בעל בית מרכזי לנושא כיבוי אש.

RSS

Translate

קדרות עין הוד-תמיד פתוח

קדרות תמיד פתוח

ein hod pottery always open נעמי וזאב ורוכבסקי קדרות עין הוד-תמיד פתוח קורס קדרות- (מגיל 13) לימוד טכניקות באובניים בחומר צביעה בגלזורות ושריפה בתנור גז סדנת שבת,חגים,ימי קיץ,ימי חול -עבודה בחומר לכל הגלאים-עבודת יד -התנסות באובניים מגיל 13 (45-60 דקות) לקבוצות -סדנת הדגמה-הסבר והדגמה באובניים והתנסות קצרה לכל משתתף (עד 25 איש, 40 דקות) -סדנה פעילה-הסבר והדגמה באובניים ועבודה לכל משתתף באובניים אישי. עד 20משתתפים, שעה וחצי פרטים- נעמי וזאב ורכובסקי. טל

0507757142

0506889820

zenobooks@yahoo.com

עין הוד -
איפה: נוסעים על כביש מס 1, יורדים במחלף עתלית, לכביש 721 בצומת כביש 4 פונים לכיוון זיכרון יעקב ומשם ממשיכים ועולים על כביש 7111 לעין הוד
כמה: הכניסה לכפר האומנים ללא תשלום

web trends

חברים

עין הוד בTWITTER

תמונות

• הוסף תמונות
  • צפייה בכל

פורום

חכמים בלילה

נוצר על ידי ein hod ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה ein hod מאי 7 2011. 68 Replies

הפעם היה לנו מזלגם הפעולה המהירה של מכבי האש מנעה אסון גדולמאד יתכן שהשריפה הבאה לא תסתיים ככה.הבעיה שבין שריפה אחת לשניה עובר זמן והלקחים שנלמדו לא מיושמים.האם לא הגיע הזמן לטפל בענין באופן רצינידבר ראשון צריך להתחיל לנקות את הסבך בתוך הכפר…המשך

עין הוד בחירות 2011

נוצר על ידי לוח הכפר ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה לוח הכפר ינואר 21 2011. 26 Replies

שלום רב -לאחרונה יצא לי ללוות את החברים והתושבים שנפגעו בשריפה במסגרת הטיפול בענייני הבטוח והתביעות. מתוך מפגשים אלו, התחוור לי שלמרות ההתגייסות הכללית לעזרתם, רבים מהם חשים  בלבול, תסכול וחוסר אונים על כך שאין יד מכוונת  בהנהלת הכפר  ואין תשובות…המשך

העולם המושלם.... או אסירי ציון ... או הג'ורה ( جُورَة ) של גיורא

נוצר על ידי ein hod ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה לוח הכפר אוגוסט 18 2010. 23 Replies

האמת שאותה גדעון סלע חשף עוד יותר עצובה. 1. אמת עצובה 1: תכניות המיקום של הגן הוצגו ע"י נציגי המועצה, בחסות גורמים בוועדים ובהנהלת הכפר בפני אסיפה כללית שכהרגלה רצתה לגמור דברים מהר, בלי לשמוע, בלי ללמוד. בלי לעשות מה שעכשיו תושבי הוואדי התמימים כל…המשך

נושא הביוב

נוצר על ידי ein hod ב- ללא קטגוריה. תגובה אחרונה Nadav Bloch יולי 30 2010. 22 Replies

חברים יקרים וכפר אהובהאם ידעתם שבהלך החודש האחרון נעשות מדידות לאורך הואדי של עין הוד?כן, הואדי שלנו!כבר יש סימונים וסרטים, ואפילו יתדות שמטרתם לסמן את אופציות פתרון הביוב של עוספיה ודליית-אל-כרמלוכל הביוב יעבור אצלנו בואדי הנפלא ובעתיד ישנה את…המשך

© 2018   Created by ein hod.   Powered by

תוויות  |  דווח על בעיה  |  Terms of Service