Ein Hod עין הוד

האתר הלא רשמי של כפר האמנים עין הוד Ein Hod Artists Village Casual Site

חברים יקרים וכפר אהוב

האם ידעתם שבהלך החודש האחרון נעשות מדידות לאורך הואדי של עין הוד?

כן, הואדי שלנו!

כבר יש סימונים וסרטים, ואפילו יתדות שמטרתם לסמן את אופציות פתרון הביוב של עוספיה ודליית-אל-כרמל

וכל הביוב יעבור אצלנו בואדי הנפלא ובעתיד ישנה את איכות חיינו.

חשוב לדעת שכל מה שנמדד, בעתיד גם יוצא אל הפועל.

חשוב חשוב חשוב!

אל לנו להיו שקטים ולהתעורר מאוחר, בזה אנחנו כשרוניים. חבל שהאספה תהיה אחרי הנחת ביוב ראשי בואדי.

כל מי שיכול לעזור למנוע צעד גדול ועצוב שכזה מתבקש להתעניין, לשאול, לעדכן את הועד, את מי שאחראי ליצגנו ולמנוע.

אף חבר בכפר בכלל לא מודע למהלך הזה. אם לא נעצור ונרתם למשימה יהיה פה מפגע אקולוגי חמור

כמו שקרה במקומות לא רחוקים מכאן

בואו נירתם ונבקש הסברים לפני שיהיה מאוחר

ניתן להזכיר שלצערנו הועדים השונים והמנהלים המתחלפים לא הצליחו מעולם לעצור את הסיוטים האקולוגים שאנחנו חיים בצלם עד היום

ראה מפעל ניר עציון,הרפת של ניר עציון, המאגר ביוב כנופנו הקבוע ...

לפני שנגיד ג'ק ..ניתחם בקו הביוב בצד אחד וכביש ארבע מסלולי עד דליה בצד שני

תודה

רענן טל

Views: 1033

הגב לזה

תגובות לדיון זה

Hi everyone.
I wasn't present because we were in England. Now we are back.
Thank you Ziva and everyone alse that pay attention to that relevant and important issue.
I think that we have to get the signatures of all of us ready, in one piece of paper . That shows, we all are against that...( I hope so...!)
Then we have to put together 3 of us who understand something about these issues, and at least one that have the drive...and contact this non profit org., that Ziva is talking about.
So...what do you think?
Can we do something collectively?
AnaLia
מה הכוונה ל"דרך הקיימת ?
אין דרך בוואדי
הדרך נמצאת במקום אחר
הנושא של זליגות והצפות ביוב הוא הבעייה
שלום לכולם,

לצערי לא יכולתי להשתתף בפגישה בנושא הביוב. האם מי שנכח שותף לתחושה של זיוה?

האם הקו טמון בתוך האדמה?כיצד הם מתכוונים למנוע מפגעים כמו ריח? כיצד ניערך לבדיקה של הנושא באופן מקצועי?

שיר
שלום זיוה וחברי הכפר
אני שמחה שאת תפסת יוזמה והתחלת מהלך של
תגובה לתוכנית
גם אני חושבת שחייבים להתארגן ולפעול
באופן מיידי
הנושא נוגע לכל תושבי הכפר, לא רק לתושבי
הואדי
לדעתי ועדות המנהלות בכפר חייבות לקחת
אחריות, למרות כל העומס שמוטל עליהן
גם הועד המוניציפאלי וגם ועד האגודה

יש כאן אחריות ציבורית משותפת ויש לטפל
בנושא בדחיפות
לפני ששוב שנפספס את שלב ההתנגדויות
להזכירם את פרויקט מפעל הארוחות של ניר
עציון שאנו חווים כל את הריחות
עד כה תפקידם הסתכם בהבאתו של דורון
ובהצגת הנושא על ידיו
לדעתי עליהם למנות אדם, אפילו אם הנושא
כרוך בתשלום נוסף מחברי הכפר והאגודה

יש לטפל בכך שכן זהנוגע לא רק לפרוייקט
הביוב בואדי
עם כל ההשלכות שנובעות מכך ועלו בפורום
הזה
אלא על ההשלכות הנלוות לעתיד
כלומר למרות שהביוב יונח בתשתית המוצעת
יהיה על המבצעים להרחיב את התשתית הקיימת
תשתית זו תהווה דריסת רגל לפרוייקטים
ממשלתיים עתידיים כגון
אולי כביש גישה חדש להרחבה של ניר
רעציון, עין חוד ואולי כך גם יוכלו
להגשים את החזון של ביטול הכביש הנוכחי
יש צורך להבהיר לכל הגורמים כי היום יש
ואדי יפה מלא בטבע מתחדש לאחר שבמשך שנים
רבות היה מזוהם. להרוס את זה מחדש זה
טמטום
בנוסף אין שום הגיון בחפירת והנחת
תשתיות מקבילות חדשות בשני מקומות

צריך לבדוק האם העלויות של ההזת אותו
צינור מקורות מהצינור הקיים שישאר וישרת
את ימין אורד
לצערי אני לא אוכל לעזור בשבועיים הבאים
לקידום
מאחר שאנו טסים לחו"ל
אשמח להצטרף שאחזור
בתודה
רייצ'י
בסיפור הביוב יש שני תסריטים עיקריים שביניהם יש כמה תסריטי משנה:

1. התסריט הטוב: התוואי כמו שדורון הצהיר, עובר על דרך קיימת, אין "נשמים" באיזור עין הוד שמהם נפלט או ריח, או במקרה גרוע יותר - ביוב גולמי נשפך לערוץ "נחל הוד" , הבניה תהיה קצרה וכואבת והנזק לנוף קטן. והכי חשוב - החברה של חוף הכרמל אחראית על מתקן הטיפול בדלית אל כרמל ומונעת תקלות.
2. התסריט הרע: נתחיל מהסוף - מסיבות פוליטיות וכלכליות מגלים בדליה - עוספיה שיש כסף או ג'וב בניהול מתקן הטיפול, חוף הכרמל ודורון מסולקים על ידי פוליטיקאים תוך זמן מה מהאחריות למתקן. המתקן קורס כי זה ברור מאליו מה יקרה שם, הצינור ניזוק, כל החרא זורם לוואדי. באמצע מתברר שההבטחה של דורון לחפירה מהירה ושקטה לא יוצאת טוב, כי סוג הסלע לא מתאים למחפר, מסתבר שהוא שכח להגיד שיש יציאת חירום מתחת לבית, נגיד , סתם, של אורי גיל, ווכו'.

יש סיכוי זהה לדעתי לשני התסריטים, השאלה היא כמה ואם אפשר לשנות דברים. יש לי כמה הערות:

א. דורון הודה שאין שום דרך לחייב שחוף הכרמל תהיה אחראית לנצח למתקן הטיפול בדליה, שממנו תפתח הרעה.
ב. אין לי ספק שהבניה של חברינו בניר עציון של 200 יחידות דיור מעל הבית של סרג' וערן בכר - היא הסיבה להסטת הקו - זה יהיה נורא יקר לבנות תחנת שאיבה שתעביר את הביוב מהצד ההוא לצד השני.
ג. צריך ונכון להתחשב בחברים שסבלו רבות מהביוב עד עכשיו, אלא שיש כאן סייגים - את הבעיה של הגיהנום ליד הבית של בן דב פותרים בכל מקרה, בלי קשר לתוואי הצינור, ע"י העברת הקו לתוך הזיתים. מה שנשאר זה להפחית את הסבל של הבתים שבין הוס לזאב ורכובסקי.
ג. דורון טוען שאי אפשר להעביר קו חדש בתוואי הקיים משתי סיבות:
- יש קו של מקורות במקביל לקו הקיים.
- העלות של הקמת תחנת שאיבה להעברת הביוב של ניר עציון "המורחבת" תהיה יקרה מדי.

מסקנה:
- צריך לבדוק אם באמת יש קו מקורות שעושה כזו בעיה.
- צריך לבדוק שבאמת לא מתוכננים נשמים ויציאות חירום באיזור עין הוד.
- צריך לבדוק מה המשמעות של המתקן שדורון המעיט לדבר עליו - מתקן המוצקים שייבנה לא רחוק מהשער המזרחי של עין הוד שבו שוקע החרא ומשאית באה פעם בחודש לפנות את המוצקים.
- צריך לבדוק אם לעין הוד יש דרך חוקית להתנות בתכנית את האחריות של חוף הכרמל למתקן הטיפול בדליה - עוספיה. שלא יעבור ידיים גם כאשר הפוליטיקאים ירצו לסדר ג'ובים לידי תושבי דליה ועוספיה.

מאחר שלי יש את הצרות שלי, אני חושב שתפקידם של תושבי הוואדי לדאוג לאיכות חייהם. לי יש רק עצה אחרונה - אל תאמינו לאף מילה שאומרות הרשויות המתכננות והמבצעות. אני כל בוקר מתעורר עם ההבטחות למתקן "גן ילדים" קטן שיישתלב יפה בצמחיה ובשטח , ושעל זה הובטח לי מיטב מתכנני הנוף בישראל יהיו מעורבים ויעזרו. אני קיבלתי קדחת - זה מה שהשכנים לקו הביוב יקבלו אם לא יעמדו על שלהם....

ורעיון אחרון - הקו צריך לעבור גם דרך מטע הזיתים ובתמורה גם יבטלו את תחנת השאיבה שעומדת שם. אולי עין הוד יכולה להוציא בתמורה לכל הבלאגן משהו שחשבתי עליו מזמן. לילדים שלנו אין מגרש ספורט נורמלי, בלי אספלט, כמו שיש בכל מושב בחוף הכרמל. אפשר לדרוש ולקבל בתמורה עבודה על ניקוי הצמחיה המיותרת (לא זיתים) באיזור המטע, לסגור שם מגרש של 30*50 מוקף בגדר, לשים שם דשא ותאורה ולתת לילדים מקום נחמד לרדת אליו באופניים או ברגל דרך הכביש (החדש) של הוואדי לשחק בלי להפצע וכו ולשים שם גם כמה מתקני כושר לזקנים יותר.....

בהצלחה
דוד רטנר
האם יש אפשרות לדרוש מתקן טיפול נוסף מעל ניר עציון או לאורך הדרך לדליה שמסנן את מה שמגיע מדליה פעם נוספת כך שאם עיר כרמל לוקחים על עצמם את הטיפול יש לנו בקרה שהפיצוץ יקרה בדרך לדליה ולא בעין עוד?
אתמול בלילה נסעתי בדרך בין עין הוד לדליה לאורך חלק מקוו הביוב
היה ממש מסריח
27 ביולי 2010

אל : חברי האגודה

הנדון : החלפת קו סילוק שפכים ממתקן קדם טיפול דלית אל כרמל עד מט"ש ניר עציון

ביום 15.7.10 הוצגו תכניות החלפת קו סילוק שפכים ממתקן קדם טיפול דלית אל כרמל למט"ש ניר עציון. התכניות הוצגו ע"י מר דורון ליפקונסקי, מנכ"ל החברה לטיפול במי חוף כרמל .

עקב החשש המוצדק של בעלי הנכסים שלאורך הואדי והתסיסה שבאה בעקבות הצגת תכנית הסטת קו הביוב הקיים לתוואי חדש שמתוכנן, אנו עומדים למנות ועדת משנה בת 3 חברים שתסייע לועד בנושא הנדון.

מינוי חברי ועדת המשנה יקבע בימים הקרובים.

בכבוד רב,

ועד כפר האמנים
בחירת המינוי תבטא את המגמה

RSS

Translate

קדרות עין הוד-תמיד פתוח

קדרות תמיד פתוח

ein hod pottery always open נעמי וזאב ורוכבסקי קדרות עין הוד-תמיד פתוח קורס קדרות- (מגיל 13) לימוד טכניקות באובניים בחומר צביעה בגלזורות ושריפה בתנור גז סדנת שבת,חגים,ימי קיץ,ימי חול -עבודה בחומר לכל הגלאים-עבודת יד -התנסות באובניים מגיל 13 (45-60 דקות) לקבוצות -סדנת הדגמה-הסבר והדגמה באובניים והתנסות קצרה לכל משתתף (עד 25 איש, 40 דקות) -סדנה פעילה-הסבר והדגמה באובניים ועבודה לכל משתתף באובניים אישי. עד 20משתתפים, שעה וחצי פרטים- נעמי וזאב ורכובסקי. טל

0507757142

0506889820

zenobooks@yahoo.com

עין הוד -
איפה: נוסעים על כביש מס 1, יורדים במחלף עתלית, לכביש 721 בצומת כביש 4 פונים לכיוון זיכרון יעקב ומשם ממשיכים ועולים על כביש 7111 לעין הוד
כמה: הכניסה לכפר האומנים ללא תשלום

web trends

חברים

עין הוד בTWITTER

תמונות

• הוסף תמונות
  • צפייה בכל

פורום

חכמים בלילה

נוצר על ידי ein hod ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה ein hod מאי 7 2011. 68 Replies

הפעם היה לנו מזלגם הפעולה המהירה של מכבי האש מנעה אסון גדולמאד יתכן שהשריפה הבאה לא תסתיים ככה.הבעיה שבין שריפה אחת לשניה עובר זמן והלקחים שנלמדו לא מיושמים.האם לא הגיע הזמן לטפל בענין באופן רצינידבר ראשון צריך להתחיל לנקות את הסבך בתוך הכפר…המשך

עין הוד בחירות 2011

נוצר על ידי לוח הכפר ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה לוח הכפר ינואר 21 2011. 26 Replies

שלום רב -לאחרונה יצא לי ללוות את החברים והתושבים שנפגעו בשריפה במסגרת הטיפול בענייני הבטוח והתביעות. מתוך מפגשים אלו, התחוור לי שלמרות ההתגייסות הכללית לעזרתם, רבים מהם חשים  בלבול, תסכול וחוסר אונים על כך שאין יד מכוונת  בהנהלת הכפר  ואין תשובות…המשך

העולם המושלם.... או אסירי ציון ... או הג'ורה ( جُورَة ) של גיורא

נוצר על ידי ein hod ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה לוח הכפר אוגוסט 18 2010. 23 Replies

האמת שאותה גדעון סלע חשף עוד יותר עצובה. 1. אמת עצובה 1: תכניות המיקום של הגן הוצגו ע"י נציגי המועצה, בחסות גורמים בוועדים ובהנהלת הכפר בפני אסיפה כללית שכהרגלה רצתה לגמור דברים מהר, בלי לשמוע, בלי ללמוד. בלי לעשות מה שעכשיו תושבי הוואדי התמימים כל…המשך

נושא הביוב

נוצר על ידי ein hod ב- ללא קטגוריה. תגובה אחרונה Nadav Bloch יולי 30 2010. 22 Replies

חברים יקרים וכפר אהובהאם ידעתם שבהלך החודש האחרון נעשות מדידות לאורך הואדי של עין הוד?כן, הואדי שלנו!כבר יש סימונים וסרטים, ואפילו יתדות שמטרתם לסמן את אופציות פתרון הביוב של עוספיה ודליית-אל-כרמלוכל הביוב יעבור אצלנו בואדי הנפלא ובעתיד ישנה את…המשך

© 2018   Created by ein hod.   Powered by

תוויות  |  דווח על בעיה  |  Terms of Service