Ein Hod עין הוד

האתר הלא רשמי של כפר האמנים עין הוד Ein Hod Artists Village Casual Site

הפעם היה לנו מזל
גם הפעולה המהירה של מכבי האש מנעה אסון גדול
מאד יתכן שהשריפה הבאה לא תסתיים ככה.
הבעיה שבין שריפה אחת לשניה עובר זמן והלקחים שנלמדו לא מיושמים.
האם לא הגיע הזמן לטפל בענין באופן רציני
דבר ראשון צריך להתחיל לנקות את הסבך בתוך הכפר וסביבתו
אנחנו יושבים על חבית אבק שריפה
לי נמאס מהפחד
כל ניצוץ מחזיר את הטראומות מהעבר
!!!יש הרבה מה לעשות וכדאי להתחיל מיד
יקיר

Views: 2189

הגב לזה

תגובות לדיון זה

שבת שלום,

צודקת לאה וצודקים כל האחרים הטוענים ש"יש לעשות משהו" בדחיפות. מה שצריך לעשות זה להיעזר באנשי מקצוע. יש כאלה, בין אם אלה פורשי שירותי הכבאות ודומים להם, שיש להם כל הידע והיכולת לבנות תכנית הולמת לכפר שלנו. נכון שזה עולה כסף, אבל כל הוועדות שבעולם שעבודתן תיעשה בהתנדבות לא תעזורנה ממש.

יש הרבה דברים שאנחנו מצידנו יכולים לעשות, ובשבילם אין צורך בייעוץ מקצועי כמו: לפנות דרכי מעבר בתוך הכפר וסביבו, להסיר מכשולים וחריגות לתוך שטחי ציבור ומעברים, פינוי גזם מסודר ושליטה על עצי האורן הרבים.
אין צורך בפעולה דרסטית, כמו שהציעו כמה אנשים, של חישוף טוטאלי של כל הצמחיה שסביב הכפר. נכון, הכי פשוט לעקור את כל הסבך, (אפשר גם לצקת בטון...) וחסל סדר אש. אבל, אפשר גם לדאוג ולשמור על הירוק, להקפיד בנושא מדורות, קיום שבילי אש וגישה מתאימה לכבאיות וכיוב'.

יש גם כמה דברים קטנ ים יותר, בתחום המעשי, כמו לרכוש 2-3 מגאפונים ובמקרה כמו הדלקה האחרונה לשלוח מתנדבים שנקבעו מראש ברחבי הכפר שיכריזו על האירוע. אנשים ישנים אינם מתעוררים מהאיתות של SMS, חלקם אינם עונים לטלפונים בלילה. אבל אם מתעוררים מכריזה ליד הבית פעם-פעמיים יודעים שמשהו לא בסדר ומתחילים לברר מה קורה. השלב הבא הוא טלפונים לאלה שיש חשש שלא יסתדרו בעצמם (קשישים, וכיוב' - זה מה שאני עשיתי בלילה במסגרת תפקידי בוועדת רווחה) כדי להרגיעם ולתת איזו שהיא הכוונה.

בקיצור - אני לא יודעת מספיק כדי לתת עצות ואני באמת סבורה שכאן יש צורך בייעוץ מקצועי, בהסדרת נושא ציוד הכיבוי המפוזר בכפר (התאמה של הברזים החדשים לצינורות, אפשרות פתיחה של ארונות הכיבוי וכיוב') ובניהול האנשים והאירוע.

ושתהיה זו הדלקה האחרונה איתה נאלצנו להתמודד!!

גבי

----- Original Message -----
גבי צודקת ב 100%
אני מצרפת מאמר המחזק כל מה שגבי כתבה
חייקה
שלום לכולם.

השריפה האחרונה, כמו כל אירוע חריג, דורשת מכולנו התייחסות והסקת מסקנות.

זה נכון לכל אחד באופן אישי וכמובן גם במסגרת המערכתית כלומר שני הוועדים ואנשי מקצוע רלוונטים.

באופן אישי אני חושב שאנחנו נמצאים בזמן למידה שיש בה איסוף נתונים, ניתוח הנתונים ויישום.

למרות משאלות הלב והאמוציות הנלוות, יש כמה דברים ברורים:

שריפות יקרו, כי שריפות קורות ואין מצב שלא.

ילדים ימשיכו להבעיר מדורות (קטנות אני מקווה) כי הם ילדים, וטוב שכך,

ענישה והוצאה להורג בכיכר הכפר לא תקרה. כי רחמנים אנחנו,

טעויות ימשיכו לקרות במינון זה או אחר, כי אנחנו בני אדם,

עצים ימשיכו לצמוח בכפר וכסות יבשה תצטבר מתחתם כי זו דרכו של הטבע,

נהיה טובים יותר בפעם הבאה, כי אנחנו רוצים להשתפר. ככה אנחנו.

סדר הדברים צריך להיות כזה:

התכנסות הוועדים (יחד) לישיבת עבודה בנושא והגדרת פעולות להמשך
למידת פרטי האירוע לאחר קבלת כל האינפורמציה ממכבי האש, מהמועצה כולל איסוף נתונים על אירועים ופעולות שנעשו בכפר במהלך האירוע
בדיקת אירועי השריפה הקודמים והלקחים שנלמדו מהם.
פגישה עם אנשי מקצוע לקבלת ייעוץ בהתמודדות עם שריפות בתנאים המיוחדים של הכפר
גיבוש מסקנות ופעולות לביצוע
קביעת צוות / אנשים ליישום המסקנות.
יישום בלו"ז מתוכנן וביקורת על היישום.

נושאים ותכנים לטיפול:

אמצעי התראה וטיפול באוכלוסיה עם תחילת אירוע
טיפול באוכלוסייה במהלך האירוע ועל ציר זמן
מוכנות הסביבה הטבעית והנופית להתמודדות עם שריפות
הגדרת פעולות, תפקידים ותיאום עם מכבי אש בזמן שריפה
תכנון והקמת מערך כיבוי אש מותאם לצרכי הכפר, ולהגדרת הפעולות שיידרשו מתושבי הכפר
קביעת כללים להתנהגות האוכלוסייה בשגרה למניעת שריפות

שבת שלום

עמוס וכמן
עמוס יקר,

הדברים שלך נכונים, אבל למה שלא נאסור הדלקת מדורות בכפר ובסביבותיו?

ראה מכתבי לסמדי:

סמדי יקרה שלי,

האמיני לי שישבנו כל הלילה וחיכינו שהילדים יכבו ויעזבו את המדורה.

והאמיני לי שהאש הוסיפה לרחוש לאחר שהם עזבו – הם לא כיבו אותה.

ואבי רץ עם ג'ריקן לכבות את השריפה.

האם היית רוצה מדורה מתחת לבית העץ שלכם?

לדעתי צריך להפסיק את המדורות. נקודה.

לפני מאה שנים, כשמארק טוויין הגיע לביקור בארץ ישראל הוא מצא הר טרשים קירח.

כל היער המופלא הזה שעוטף אותנו הוא יציר האדם - אבות אבותינו שבאו ושתלו את העצים.

למה, תסבירי לי למה צריך לחיות בדאגה ובטראומה שמא הכול יישרף, בשביל שמחת רגע של נערים?

אני באתי לגור בטבע, לא רוצה לכרות את העצים ולהפוך את עין הוד לתל אביב.

שלך בידידות ובאהבה,

יוסי
עמוס,

לא יכולת לנסח זאת טוב יותר...

גבי
עמוס

ולא ציינת שאין לנו דרכי מילוט וזו הבעיה הקשה ביותר שאף אחד לא מעיז להתמודד איתה

שלומי
זו בהחלט נקודה משמעותית וצריך להתייחס אליה בתכנון מערך הכיבוי וההצלה.
עמוס
רבותי שבת שלום.
הנקודות שכולם העלו אכן נכונות אך יש צורך במכלול פעולות כדי שמניעת שריפת עין תהיה אפקטיבית. אמנה פה כמה מהם:
1)חישוף- שבילי אש ושטחים חסרי עצים/צמחיה לא תמיד עובדים ובוודאי שכאן האש מסוגלת לקפוץ עשרות מטרים במידה ומשטר הרוחות וזרמי האויר הנוצרים מהאש מתאים. כך שפתרון חישוף הינו לא מוצלח לבדו.
2)אמצעי כיבוי זמינות וסוג- פרישת הידרנטים "2 ו "3 חייבת להיות במרחקים קצרים של כ 50מ' לערך. הגישה חייבת להיות טובה ביותר(עם רכבי כיבוי). בנוסף חייבים כי יהיו ארונות אש בצמוד להידרנטים המכילים זרנוקים(צינורות)"2, מתאם שטורץ ל שינוי מ"3 ל"2 ולהפך, מזנק "2. ארון כיבוי סטנדרטי מכיל 2 זרנוקים, כל אחד של 15מ'. כך שהדבר אינו נותן מספיק אמצעי כיבוי בשריפות חורש ומרעה ובנוסף גלגלון "3/4..
3)לחץ מים וספיקה- וזאת בד"כ הבעיה המרכזית! אין מספיק מים זמינים בספיקה(מהירות ונפח) ולחץ מתאימים להמשך כיבוי במס' רב של מקומות בו זמנית. כדי שיהיה צריך תכנון מקיף של מקור/ות מים הזנה בצנרת רבת צול(8-30 צולך) וירידה מדורגת ל"6 וממנו ל"4 ובסוף להידרנט בצינורות "3. משמע היערכות מחדש ובינוי! נושא כבד תקציב שיקשה להשיג.
מקורות מים טובים הקרובים לישוב- א) מאגר מים מושבים ומטופים מהמט"ש למטה. ב)הים עצמו.
בישוב נתקלתי בהרבה צינורות כיבוי אש "2 שמגיעים להידרנט ממרחק רב. זה בפרוש לא טוב . צינור שכזה מתאים רק לגלגלון "3/4 עם צינור גומי 25מ'. לכל ההידרנטים חייבים להגיע בצינורות עבי קורט ורק לקראת ההידרנט ב"3.
בנוסף צריך פיזור ,במס' נקודות, של הידרנטים "6 ו "4 לסניקה(למיכלית לחץ/כבאית של כיבוי האש שמתחברת ומזרימה לחץ בלחץ לצנרת כיבוי האש).
לכיבוי טוב צריך כ 4 אטמוספרות בהידרנט בזמן שכל ההידרנטים פתוחים. בד"כ בשימוש רגיל במצב הקיים ברוב היישובים הלחץ הזה לא נשמר.
4)מנשאי גב של 25ליטר עם מגבר לחץ מופעל לחץ אוויר או ידני. יחסית דבר זול ומאוד יעיל לכיבוי שריפת מרעה ועשב. צריך הרבה אנשים שיהיו זמינים להשתמש הציוד שכזה.
יש היום ציוד נהדר אך יקר ממנשאי גב עם תותח נטען לחץ אוויר שמשחרר תרסיס מים בעוצמה גבוהה , דרך טרקטורונים עם ציוד שכזה אך בקנה מידה יותר גדול ועד רכבים גדולים וטנקים. מי שמעוניין יכול לגשת לקיסריה למטווח דני היי, ולהיפגש עם לונגו ויום טוב באתר הדרכות כיבוי אש. פשוט תאמרו לו שאני היפנתי וישמחו להראות לכם ציוד וקטלוגים וכו'.
5)פתרון מיידי מוצלח הינו הכנת צנרת זרנוקי "2 מחוררים בחירור זעיר ובכמות גדולה שמאפשרת הקפת אזור בתים/יישוב. ברגע של שריפה פורסים כחוצץ בין האש לבתים מחברים אחד לשני ומזרימים מים שפורצים כמזרקה ויוצרים מסך מים ואויר קר בין האש לחצרות. שמעתי על מקרה בהרי ירושלים(אזור המסרק/קרית ענבים) ששיטה זו נעשה בה שימוש והוצלו הרבה בתים בישוב. שיטה זו גם שומרת לחץ מים יותר טוב כיוון שהמים יוצאים בספיקות נמוכות ,יחסית, כך שהלחץ בצנרת לא יורד במידה רבה.
בברכה
איתי גבעון
שלום,

שתי שאלות בעניין מים.

הראשונה בשעת השריפה הוצאנו את גלגלון כיבוי האש הנמצא בצמוד לקיר המוזיאון
האחורי, פתחנו אל הברז ולתדהמתנו הוא היה מנותק ממערכת המים, הייתכן שכאשר
חיברו את צנרת המים החדשה פשוט ניתקו אותו??? אם אכן כך לדעתי יש מקום לבירור
רציני של הכפר מול מי רם.

השנייה היא שמאז חיבור מערכת המים החדשה יש נזקים רבים לצנרת הבית, ברזים
וצינורות נוזלים.
אני לא ראיתי התראה או אזהרה מחברת מי רם לגבי שינויים בלחץ המים. לכמה אנשים
יש בעיות כאלה והאם ניתן לדרוש ממי רם לתקן את הנזקים, בינתיים אנחנו רק
משלמים.

תודה,

רוני
רוני, אותו הדבר קרה אצלי
וגם אצל קלייר יניב

אודה על טיפול בנושא

זיוה קיינר

ויכשיו התבשרנו על עשן באזור בית הקברות

מחפשים מתנדבים
לעזרה
ב-1998 ניסיתי לארגן את הרחוב של הוואדי להוריד אורנים העוטפים את הבתים. לצערי, רבים התנגדו לכך ולא הורידו ("אני אוהב אורנים") . צריך לכך רשיון, ולצערי (שוב) הקק"ל אישרו להוריד רק 10 עצים לבית. זה מצחיק . אנחנו הורדנו כ-40 והסווינו אותם בגזם. בסופו של דבר זה מה שהציל לנו את בית העץ בשריפה. אולי, עם נסיון העבר נתארגן הפעם נכון יותר להגן על בתינו ? אני מאוד חוששת, כי השריפות הגדולות בכרמל מגיעות במחזוריות קבועה...
דפנה
עץ זית- אלרגיה חריפה

תוכן השאלה
בדירתנו החדשה ישנו עץ זית מניב פירות בגינה.
אני מאז ומתמיד סובל מאלרגיות חריפות ביותר שמתבטאות בקשיי נשימה גירודים בעיניים שמחריפות מחלת עיניים תורשתית שקיימת אצלי ולאחר בדיקה של מקור האלרגיות נמצא כי אני רגיש בצורה מהותית לפריחת עצי הזית.
שאלתי מה מותר לנו לעשות במקרה זה שכן ישנו איסור על עקירת עצי פרי והבנתי שיש עונש חמור במקרה של עץ זית (טעם קבלי).
מה ניתן לעשות?
האם מותר לא לעקור אך לקצץ אותו בצורה מהותית - להשאיר רק את הגזע ללא ענפים?

תוכן התשובה
בסד

שלום רב .

אכן כתוב במקןרותנו."כל הקוצץ עץ פרי קולו הולך מסוף העולם ועד סופו."
העץ בוכה וכועס והתורה אמרה "לא תשחית את עצה.."
אבל במקרה שלך הפתרון המוצע בפוסקים הוא , רק על ידי גוי.. הגוי יקצץ כמו שהצעת או יעקור .
או פתרון נוסף הוא להעביר למקום אחר.

בברכה
התשובה התקבלה מהרב שלמה בן אליהו
בתאריך כ"ח תמוז ה´תשס"ח

RSS

Translate

קדרות עין הוד-תמיד פתוח

קדרות תמיד פתוח

ein hod pottery always open נעמי וזאב ורוכבסקי קדרות עין הוד-תמיד פתוח קורס קדרות- (מגיל 13) לימוד טכניקות באובניים בחומר צביעה בגלזורות ושריפה בתנור גז סדנת שבת,חגים,ימי קיץ,ימי חול -עבודה בחומר לכל הגלאים-עבודת יד -התנסות באובניים מגיל 13 (45-60 דקות) לקבוצות -סדנת הדגמה-הסבר והדגמה באובניים והתנסות קצרה לכל משתתף (עד 25 איש, 40 דקות) -סדנה פעילה-הסבר והדגמה באובניים ועבודה לכל משתתף באובניים אישי. עד 20משתתפים, שעה וחצי פרטים- נעמי וזאב ורכובסקי. טל

0507757142

0506889820

zenobooks@yahoo.com

עין הוד -
איפה: נוסעים על כביש מס 1, יורדים במחלף עתלית, לכביש 721 בצומת כביש 4 פונים לכיוון זיכרון יעקב ומשם ממשיכים ועולים על כביש 7111 לעין הוד
כמה: הכניסה לכפר האומנים ללא תשלום

web trends

חברים

עין הוד בTWITTER

תמונות

• הוסף תמונות
  • צפייה בכל

פורום

חכמים בלילה

נוצר על ידי ein hod ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה ein hod מאי 7 2011. 68 Replies

הפעם היה לנו מזלגם הפעולה המהירה של מכבי האש מנעה אסון גדולמאד יתכן שהשריפה הבאה לא תסתיים ככה.הבעיה שבין שריפה אחת לשניה עובר זמן והלקחים שנלמדו לא מיושמים.האם לא הגיע הזמן לטפל בענין באופן רצינידבר ראשון צריך להתחיל לנקות את הסבך בתוך הכפר…המשך

עין הוד בחירות 2011

נוצר על ידי לוח הכפר ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה לוח הכפר ינואר 21 2011. 26 Replies

שלום רב -לאחרונה יצא לי ללוות את החברים והתושבים שנפגעו בשריפה במסגרת הטיפול בענייני הבטוח והתביעות. מתוך מפגשים אלו, התחוור לי שלמרות ההתגייסות הכללית לעזרתם, רבים מהם חשים  בלבול, תסכול וחוסר אונים על כך שאין יד מכוונת  בהנהלת הכפר  ואין תשובות…המשך

העולם המושלם.... או אסירי ציון ... או הג'ורה ( جُورَة ) של גיורא

נוצר על ידי ein hod ב- כותרת לדוגמה. תגובה אחרונה לוח הכפר אוגוסט 18 2010. 23 Replies

האמת שאותה גדעון סלע חשף עוד יותר עצובה. 1. אמת עצובה 1: תכניות המיקום של הגן הוצגו ע"י נציגי המועצה, בחסות גורמים בוועדים ובהנהלת הכפר בפני אסיפה כללית שכהרגלה רצתה לגמור דברים מהר, בלי לשמוע, בלי ללמוד. בלי לעשות מה שעכשיו תושבי הוואדי התמימים כל…המשך

נושא הביוב

נוצר על ידי ein hod ב- ללא קטגוריה. תגובה אחרונה Nadav Bloch יולי 30 2010. 22 Replies

חברים יקרים וכפר אהובהאם ידעתם שבהלך החודש האחרון נעשות מדידות לאורך הואדי של עין הוד?כן, הואדי שלנו!כבר יש סימונים וסרטים, ואפילו יתדות שמטרתם לסמן את אופציות פתרון הביוב של עוספיה ודליית-אל-כרמלוכל הביוב יעבור אצלנו בואדי הנפלא ובעתיד ישנה את…המשך

© 2018   Created by ein hod.   Powered by

תוויות  |  דווח על בעיה  |  Terms of Service